Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Ползотворна визита на делегация от ЮИДП Сливен в съседна Турция

Ползотворна визита на делегация от ЮИДП Сливен в съседна Турция

uidp.tr CopyДиректорът на "Югоизточно държавно предприятие" Сливен инж. Димчо Радев се върна от работно посещение в южната ни съседка Република Турция. С него бяха директорите на Държавно Горско стопанство "Тунджа" инж. Борислав Цвятков, на Държавно Ловно стопанство "Ропотамо" инж. Георги Гагов, както и експертът в ЮИДП Мустафа Мехмед.
Българската делегация бе посрещната от директора на Регионалната дирекция по горите в Истанбул Джелал Пир. Той подчерта, че опазването и развитието на горите може да бъде още по-устойчиво при ползотворно сътрудничество на двете страни и изрази, че винаги са готови за осъществяване на съвместни проекти с горските структури в България.
По време на срещата бяха дискутирани теми, свързани с наближаващия пожароопасен сезон и опазването на горите от пожари като изграждането на система за видеонаблюдение за по-бързо и ефективно локализиране и потушаване на възникнали пожари. Обсъдено беше предприемането на конкретни действия по въпроси в обсега на горския сектор, както и взаимно партньорство по важната и за двете страни тема - националната сигурност, свързана с общата ни граница.
Инж. Радев благодари от името на българската делегация за поканата и топлото посрещане и изрази увереност, че подобни срещи са от изключително значение за укрепване сътрудничеството между двете структури в областта на ловно-топанската дейност, както и за обмяна на добри практики при стопанисването на горските и ловни ресурси. 
Акцент бяха и екологичните проблеми, които изпитваме поради глобалното затопляне и изменението на климата. Директорът на ЮИДП-Сливен подчерта, че е необходимо задълбочено търсене на общи решения за установяването на нарушения на еко-равновесието в Странджа, която е обща ценност на двете страни, а опазването и развитието на горите в нея следва да бъде основен приоритет в работата ни.
По-късно експертите от Югоизточно държавно предприятие бяха посрещнати от Беркант Коркмаз, директор на областната дирекция, отговаряща за националните паркове и лова в Истанбул. Обсъдени бяха бъдещи съвместни проекти, свързани с предстоящи ловни изложения, както и добри практики за опазването на горите и дивеча в тях. 
В края на посещението инж. Димчо Радев отправи покана към турските си колеги за гостуване в България, за да се запознаят отблизо с дейността на горските и ловни стопанства в югоизточната част на страната, както и да се даде старт на планираните съвместни проекти.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario