Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен Поредна среща по проект "Земите и горите на орела"

Поредна среща по проект "Земите и горите на орела"

orela CopyНадзорният комитет по проект „Земите и горите на орела“ ще проведе шестото си заседание от 23.11 до 25.11.2022г. на територията на ДГС - Нова Загора. Паралелно с надзора ще бъде и втората изнесена среща на екипа за управление и изпълнение. Основната цел на заседанието е да се запознаят членовете на Надзорния комитет с напредъка при изпълнение на проекта, предстоящите задачи в краткосрочен и дългосрочен план, и някой въпроси от съществено значение за успешното изпълнение на проекта. 
Срещата ще открие директорът на ИАГ инж. Стоян Тошев, а задачите за трите дни ще представи новият ръководител на проекта инж. Росен Райчев. Постигнатото до момента, изпълнението и преизпълнението по различните дейности ще отчете инж. Николай Василев, който е водещ експерт по проекта. 
През вторият ден, по време на изнесената среща на екипа за управление, постиженията си ще отчетат и партньорите от БДЗП, СИДП и ЮИДП. Ще бъдат обсъдени възможностите и евентуална необходимост от съществени промени в грантовото споразумение, като ще се предложи и удължаване на периода за изпълнение на проекта, както и провеждане на допълнителни дейности, които не бяха предвидени първоначално. 
Проектът „Земите и горите на орела“ (LIFE18 NAT/BG/001051) е продължение на проект „Горите на орела“, успешно приключил през 2019 г. Основната му цел е дългосрочно опазване популацията на малкия креслив орел чрез защита и устойчиво управление на гнездовите и хранителни местообитания на вида, както и създаване на нови такива.  Финансирането е по програмата LIFE на Европейския съюз, а продължителността на проекта e 5 години, считано от 02.08.2019 г.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario