Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Сливен ЮИДП с иновативна система за извоз на дървесина за първи път у нас

ЮИДП с иновативна система за извоз на дървесина за първи път у нас

logline CopyДемонстрация и обучение за работа със системата за извоз на дървесина Log Line се проведе в Държавно Ловно стопанство - Мазалат. Системата е доставена след процедура по ЗОП от “Югоизточно държавно предприятие” ДП Сливен и ще се прилага за първи път в България. В обучението се включиха горски служители от териториалните поделения на ЮИДП - Сливен и ИАГ, като демонстрацията и обучителната беседа бе проведена от представители на производителя на системата Log Line - Йосеф Бухегер и Херман Виланд и д-р инж. Мартин Борисов.
Участниците се запознаха в детайли с теоретичните основи на системата. Проведе се и практическа демонстрация на терен с инсталиране и извоз на дървесина, както и демонтаж на системата. Системата Log Line представлява улей за спускане на дървесина по гравитачен път. Тя е максимално ефективна на дължина 100-300 метра, а монтажът отнема сравнително кратко време - 100 метра се монтират за около 1,5 часа.
Приложението на системата Log Line е много полезно при провеждане на отгледни сечи в райони с големи наклони и слабо развита инфраструктура, като позволява извоз на дървени секции с дължина до 5 м и диаметър до 30 см. Също така, при изграждане на системата няма нужда от направата на извозни пътища или технологични просеки. По този начин се предпазва теренът от ерозия, а почвата - от уплътняване, избягват се и повреди на стоящите дървета при извоза.
Горските служители от стопанствата споделят, че обучението е било изключително полезно, с оглед внедряването на технологията в България и богатия опит, който обмениха със специалистите.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario