Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Стралджа С отговорност и грижа за децата от Стралджа

С отговорност и грижа за децата от Стралджа

V.straldzha Copyban-straldja-headerИ през тази година за пореден път Община Стралджа предоставя услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище” по проект „С отговорност и грижа за децата от 0 до 7 години от Община Стралджа - 2". Услугата цели чрез осигуряване на специализирани занимания през летните месеци да се доразвият и съхранят придобитите когнитивни и социални умения в предучилищното образование. 
В групите на лятното училище образователните елементи се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят. Летните училища предоставят дейности за подобряване на предучилищната подготовка. Осигуряват се специализирани занимания за преодоляване на затруднения в изучаването на български език и придобиване на други умения, необходими при постъпването в първи клас. Децата се разделят на групи в зависимост от техните нужди. Провеждат се игри, състезания и викторини в съответствие с предпочитанията им. Закупени са книги и други дидактически и учебни материали, необходими при постъпването в първи клас. 
За провеждането на летните училища по проекта са ангажирани педагог и медиатор, които организират интерактивните занимания. Осигурени са напитки и подкрепящи закуски, съобразени с изискванията за пълноценното детско хранене. 
Услугата се предоставя за период от 2 месеца – юли и август 2023 г.
Един от водещите приоритети в работата на Община Стралджа е осигуряването на все по-добри условия за ранна детска грижа, предучилищно образование и образователен процес. Общината организира и широк спектър от летни занимания за подрастващите.
straldja-1
straldja-2 straldja-3

ban-straldja-footer


rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario