Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната

zashtiti.gorata.bg за сигнали за незаконни дейности в горите

Вторник, 27 Юли 2021г. 11:30ч.

lessВече е достъпно приложението за подаване на сигнали от граждани относно съмнения за незаконни дейности в горите. То е zashtiti.gorata.bg, съобщи БНР. „Безусловно вярвам, че всички политики, политици, всичко, което се случва в държавата следва нагласите  - обществените и желанията на всички нас - на хората и на обществото.

Продължение...

 
 

Огнена стихия край Планиново, Студена и Устрем

Четвъртък, 22 Юли 2021г. 06:45ч.

pojar-gorski-40Големият пожар в източната част на Сакар, обхванал площ от близо 2000 декара, все още не е локализиран. Пожарът е възникнал в сряда около 17.00 часа в района на селата Студена и Планиново, Свиленградско, информира областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Той обясни за БНР, че има засегната широколиста и иглолистна гора. Към момента е на територията на смесена гора.

Продължение...

 
 

ЦИК разреши видеоизлъчване при отчитане на вота

Събота, 10 Юли 2021г. 11:01ч.

izboriteВидеозаснемане и видеоизлъчване в реално време в изборното помещение на избирателна секция, при отчитане на резултатите от вота, реши да има Централната избирателна комисия. То ще се осъществява след края на изборния ден - при обявяване на гласуването за приключило, като не се допуска заснемане на избирателни списъци.

Продължение...

 
 

Ето как ще отчитат новите цени на тока от началото на юли

Сряда, 30 Юни 2021г. 12:31ч.

el-stulboveУвеличението на тока от 1 юли наложи извънредно отчитане на електромерите в цялата страна. И трите електроразпределителни дружества дават възможност за самоотчет, а ЧЕЗ организира и извънреден график. Средно с 3% се очаква да поскъпне токът в цялата страна от утре. Тъй като новата цена ще влезе в сила преди края на месечния отчетен период, се налага междинно отчитане на данните.

Продължение...

 
 

Уроци по горска педагогика в бургаски училища

Понеделник, 07 Юни 2021г. 12:20ч.

gorskapedagogikaЧасове по горска педагогика организираха експерти от Изпълнителната агенция по горите с ученици от бургаски училища, съобщиха от Югоизточно Държавно предприятие - Сливен. На 3 и 4 юни експертите Петя Славчевска и инж. Мартин Тодоров в сътрудничество с инж. Румяна Цвяткова – директор на Природен парк „Странджа“, с истински педагогически ентусиазъм проведоха уроци по горска педагогика в две бургаски училища. Ученици от втори до четвърти клас се включиха в забавните игри – общо четири паралелки от училищата „Георги Бенковски“ и „Елин Пелин“.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 164