Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната "Какво прави науката за фермера?" - Новият подкаст на информационната инициатива "ОСП: Говори науката"

"Какво прави науката за фермера?" - Новият подкаст на информационната инициатива "ОСП: Говори науката"

news.23 CopyСвободна дигитална библиотека събира на едно място информативни материали по ключови теми в модерното селско стопанство като регенеративно земеделие, прецизно земеделие, интелигентно животновъдство, трудови отношения в селското стопанство и екология. Част от библиотеката „FarmLab“ е подкастът „Какво прави науката за фермера?“ с гости, утвърдени специалисти, изследователи и учени в областта на селското стопанство. Те споделят на достъпен език информация за научните постижения, които променят облика на фермерската професия и на селските райони, глобалните тенденции на развитие и политиката на ЕС в областта на земеделието и животновъдството.
В първите епизоди на подкаста можете да чуете какви са причините един фермер да премине към регенеративно земеделие, по какво се различава работата на фермерите, които прилагат традиционно земеделие от тази на фермерите, които прилагат прецизно земеделие, какво означава интелигентна система в животновъдството и каква е ролята на данните в нея, какво кара хората, които се занимават със сезонен селскостопански труд да предпочитат заетост в други държави, по какъв начин „Зелената сделка“ е важна за България и каква е ролята на земеделските стопани за постигане целите на зелената икономика.
Всички епизоди на подкаста ще намерите в дигиталната библиотека „FarmLab“ на http://cap.europe.bg и в стрийминг платформите Spotify, Soundcloud и Google podcast.
Подкастът „Какво прави науката за фермера?“ е част от дейностите на информационна инициатива „Обща селскостопанска политика: Говори науката“, изпълнявана от Агенция Стратегма ООД с подкрепата на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario