Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната Съвместни действия за овладяване на огъня край Изворище

Съвместни действия за овладяване на огъня край Изворище

07-izvorishteУсилията на горските служители от ТП ДГС Бургас и на Втора Районна служба ПБЗН Бургас за окончателното потушаване на горския пожар продължават и към този момент. Първият сигнал за пожара в землището на с. Изворище, община Бургас, е подаден около 9:00 часа на 24.07.2022 год. от жители на вилната зона, където огнената стихия е изпепелила няколко къщи. Към 11:00 часа, въпреки усилията на горски служители от ДГС Бургас, пожарникари и доброволци, пожарът се прехвърля в горския масив, който се намира в непосредствена близост до селището.
В борбата с пожара участват три екипа служители на ТП ДГС Бургас, един специализиран автомобил за гасене на горски пожари с екип на ТП ДГС Айтос, екипи на Втора РС ПБЗН гр. Бургас с няколко автомобили, водоноски и доброволци. Локализирането и потушаването на пожара продължават до късните часове.
Поради изключително високите температури и силния вятър, пожарът вече трети ден не може да бъде изгасен напълно. Дежурни екипи на ДГС Бургас непрестанно извършват обход в периметъра на пожара и следят за възобновени огнища.
Пожарът е низов, като е обхванал площ от около 380 дка в Лесопарк Бургас. От тях държавна горска територия са 134 дка, общинска са 34 дка, а частните горски територии – 210 дка. Засегната залесена площ е 202 дка.


rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario