Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната Тестове за малките ученици вече има във всички области

Тестове за малките ученици вече има във всички области

maski-dascalo2Всички области в страната вече са обезпечени с тестове, с които учениците от начален етап да се върнат в клас, съобщи премиерът Стефан Янев. Заради забавени доставки на щадящите антигенни тестове за COVID-19 в 11 области през тази седмица присъственото обучение не започна.
Детайли бяха съобщени от Министерството на образованието, като 121 хил. теста ще бъдат раздадени на училищата в областите Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Плевен, Ловеч, Видин, Монтана, Перник и София-област. Там ще се върнат в клас общо 30 979 ученици от I до IV клас, чиито родители са дали съгласие те да бъдат тествани за COVID-19 два пъти в седмицата. Най-много деца отново ще учат присъствено в Стара Загора - 5054, и в Хасково - 4045. Най-малко са желаещите във Видин - 829. Дали занятията ще започнат в понеделник или вторник следващата седмица зависи от готовността на училището и от това дали там ще се гласува на предстоящите избори.
Премиерът Янев добави, че до понеделник-вторник ще има достатъчно тестове, за да се върнат в клас и децата от V до VIII клас.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario