Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Страната 366.bg: Обриви по кожата на новороденото бебе

366.bg: Обриви по кожата на новороденото бебе

pr-2020-05-1Кожата на новороденото е предразположена към всякакви обриви. За щастие, повечето от тези обриви са безобидни и се лекуват от само себе си.
Чести обриви при новородени
• Понякога се смята, че розовите пъпки („неонатално акне“) са причинени от излагане в утробата на майчините хормони. Не е необходимо лечение, просто време. Те могат да издържат седмици или дори месеци върху кожата на бебето.
• Erythema toxum е друг често срещан обрив за новородено. Изглежда като червени петна с неправилно очертани граници, които са леко повдигнати, а в центъра може да има малка бяла или жълта точка. Причината му е неизвестна и тя отзвучава без лечение след няколко дни или седмици.
• Сухата, лющеща се кожа може да се наблюдава при почти всички нормални бебета, но е особено забележима при бебета, родени малко късно. Новопоявяващата се кожа е напълно нормална, мека и влажна. За суха кожа използвайте специализирани бебешки продукти /в 366.bg аптека пловдив може да намерите разнообразие от бебешки продукти за чуствителната бебешка кожа/.
• Малки бели подутини по носа и лицето (милия) се причиняват от запушени мастни жлези. Когато мастните жлези на бебето се разширят и отворят след няколко дни или седмици, белите неравности изчезват.
• червени петна (наречени "ухапване от щъркел" в задната част на шията или "целувка на ангел" между очите) са обикновени гнезда на кръвоносни съдове (вероятно причинени от майчините хормони), които избледняват самостоятелно след няколко седмици или месеци. Понякога ухапванията от щъркел никога не отшумяват.
• Жълтеница е жълто оцветяване на кожата и очите на бебето. Причинява се от излишък на билирубин (продукт на разпадане на червените кръвни клетки).
• Монголските петна са много често срещани във всяка част на тялото на тъмнокожи бебета. Те са плоски, сиво-сини на цвят (почти приличат на синина) и могат да бъдат малки или големи. Причиняват се от някакъв пигмент, който не е достигнал до най-горния слой, когато се е образувала бебешката кожа. Те са безобидни и обикновено избледняват от училищна възраст.


rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario