Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона

Зоната на младежите на Ямбол

Престижна награда за млад ямболски футболист

Петък, 13 Ноември 2015г. 09:31ч.

2015-11-13-nagrada-1На 10 ноември 2015г. на Националния стадион „Васил Левски” бяха наградени най-добрите млади футболисти за 2015г., участвали в турнирите по Национална програма „Децата и футболът”. Янаки Панайотов, ученик от шести клас в ГПЧЕ „Васил Карагьозов” и възпитаник на треньора по футбол Тодор Пачев, получи престижната награда и се нареди сред 16-те най-добри млади футболисти на България.
На тържествената церемония присъстваха: заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, както и футболните величия Димитър Пенев, Даниел Боримиров, Тодор Янчев, Христо Йовов и президентът на АБФ Дончо Донев.
Националната програма „Децата и футболът" е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. Програмата е насочена към децата от 10 до 14 години. В тази възраст се оформя техния характер и те са най-податливи на всякакви влияния. Целта е  да бъдат привлечени да играят организирано футбол, за да бъдат  предпазени от опасността да станат зависими от дрогата, тютюна, алкохола и компютърната пристрастеност. Футболът е един от спортовете, който развива у децата висока двигателна активност, а с емоциите, които създава е най-интересен и достъпен за всички деца. Всичко това допринася за тяхното физическо развитие в тази най-ранна възраст. Освен спортно-техническата полза, всички деца, участващи в турнирите, получават пълна футболна екипировка, топки и много други спортни пособия.
2015-11-13-nagrada-2
Асоциацията на българските футболисти отличи с награди най-добрите млади футболисти, участвали в детските футболни турнири, част от Националната програма "Децата и Футболът" през 2015г. Това са:
Стоян Сотиров от ФК „Чепинец" - Велинград с треньор Ангел Минчев
Янаки Панайотов от ОФК „Ямбол - 2004" – Ямбол с треньор Тодор Пачев
Янислав Цачев от ФК „Локомотив" – Горна Оряховица с треньор Лъчезар Русев
Мартин Хайдаров от ПФК „Ботев" – Пловдив с треньор Георги Андонов
Цветомир Цанев от ПФК „Берое" – Стара Загора с треньор Венелин Сивриев
Димо Кръстев от ФК „Черноморец" – Бургас с треньор Пламен Младенов
Антонио Андонис Фоти от ПФК „Черно море" – Варна с треньор Иван Николов
Рамис Ерсоев от ОФК „Поморие" – Поморие с треньор Лъчезар Данев
Ефе Али Али от ФК „Хасково - 2009" – Хасково с треньор Кирчо Крумов
Калоян Иванов от ОФК „Бдин - 1923" – Видин с треньор Павел Павлов
Иван Андонов от ПФК „Левски" – София с треньор Красимир Петров
Мартин Симеонов от ФК „Спартак" – Пловдив с треньор Манол Георгиев
Александър Марков от ФК „Етър" – Велико Търново с треньор Стефан Ангелов
Георги Захариев от ФК „Арда - 1924" – Кърджали с треньор Петър Бумбаров
Светослав Димов от ОФК „Пирин" – Благоевград с треньор Атанас Николов
Преслав Георгиев от ПФК „Спартак" – Плевен с треньор Роберт Петров
 

Двама от МГ в първата десетка на Националната Олимпиада по биология

Петък, 11 Април 2014г. 14:39ч.

mg-nadpis2Единадесетокласничката Симона Свиленова Стойкова от МГ „Атанас Радев” попадна в разширения състав на Националния отбор по биология, сочи протоколът на лауреатите, подготвен от просветното министерство. Симона се класира на седмо място в проведения в началото на април национален кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование. На първите три места са ученици от Плевен и столицата.

Продължение...

 
 

Злато за Енчо Мишинев и от Балканиадата в Сараево

Петък, 13 Септември 2013г. 14:16ч.

encho-otborНа Балканската олимпиада по информатика за ученици старша възраст златни медали за България завоюваха Христо Веселинов Венев, ученик от СМГ "Паисий Хилендарски, София и Енчо Иванов Мишинев, ученик от МГ "Атанас Радев" Ямбол, съобщиха от просветното министерство. Сребърен медал спечели Момчил Павлинов Пейчев, ученик от МГ "Д-р Петър Берон”, Варна, а бронзов медал -. Христиан Тихомиров Христов, ученик от МГ "Баба Тонка”, гр. Русе. Олимпиадата се проведе от 7 до 13 септември в Сараево, Босна и Херцеговина. Ръководители на българския отбор са доц. д-р Каталина Григорова, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Ясен Здравков Трифонов, студент по компютърни науки, ФМИ на СУ „Св. Кл. Охридски”, София. В Ямбол Енчо води подготовка с Антон Шиков. Българският отбор пристига на летище София с полет от Виена в 12.40 ч. на 14 септември.
 
 

Петър Минков от МГ "Атанас Радев" с почетна грамота от Киото

Вторник, 06 Август 2013г. 07:31ч.

olimpiada-kiotoВъзпитаникът на Математическа гимназия "Атанас Радев" Петър Стоянов Минков, който завърши XII клас през юни, се завръща след успешно представяне в Международната Олимпиада по география в Киото. Петър, който през септември продължава образованието си във Великобритания, бе част от българския национален отбор в състезанието, проведено от 30 юли до пети август. Най-добро класиране от българите в Япония записа Недко Стоянов Недков от НПМГ „Акад. Л. Чакалов” - София, който спечели бронзов медал. Нашата страна бе поканена да вземе участие в олимпиадата с отбор от четирима ученици, почетни грамоти получиха Васил Василев Колчев – София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, Петър Стоянов Минков – Ямбол, ПМГ „Атанас Радев” и Ивайло Георгиев Димитров – Благоевград, ПМГ „Акад. Сергей Корольов". Ръководител на отбора бе Мариана Султанова, старши експерт в Центъра за контрол и качество на училищното образование и член на Националната комисия. Състезанието в Киото бе организирано от International Geography Olympiad. Отборът се завръща на седми август в 08.45 часа с полет от Истанбул.
 
 

Още един приз за Енчо Мишинев в Австралия

Петък, 12 Юли 2013г. 13:57ч.

encho-otborОще един медал, след среброто в индивидуалното класиране на Международната олимпиада по информатика в Бризбейн получи Енчо Мишинев, информираха от ръководството на Българския национален отбор. Осмокласникът в Ямболската Математическа гимназия получи приза на IFIP за най-млад участник в състезанието. В петък предиобед българско време бе официалната церемония по награждаване на победителите, в неофициалното отборно класиране българският тим е пети, след Китай, Република Корея, САЩ И Русия. Нашите ученици се прибират от Австралия в понеделник.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 8