Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона

Зоната на младежите на Ямбол

Езиковата гимназия изпрати Випуск` 2012

Вторник, 15 Май 2012г. 15:09ч.

vipusk_2012-gpcheКрасиви и дръзновени, понесени на крилете на младостта и оптимизма, 83 момичета и момчета от XII клас символично се разделиха със своето училище – Ямболската Езикова гимназия. Със самочувствието на възпитаници на училището за победители, за последен път дефилираха под бурните и нестихващи аплодисменти на ученици, учители, родители и гости. Абитуриентите бяха поздравени от директора на гимназията Йордан Милков и от председателя на Училищното настоятелство Снежана Енчева. Поздравителният адрес към абитуриентите от инж. Татяна Петрова,

Продължение...

 

Ден на ученическото самоуправление в ГПЧЕ Ямбол

Сряда, 09 Май 2012г. 14:09ч.

samoupravlenie-09-05-1Ден на ученическото самоуправление, както винаги на Девети май -  се проведе в Езиковата гимназия в Ямбол. В него се включиха  45 ученици от V до XII клас. В състава на ръководството бяха – директор Теодора Доненчева, помощник-директори Христина Сургучева и  Александра Дичева, педагогически съветник – Йоана Николова, PR бе Иван–Асен Енчев и библиотекар – Мария Стефанова.
В ролята на учители влязоха Татяна Гюнкина, Божидар Желязков, Ани Георгиева, Мария Генова, Силвена Стоянова, Нели Митева, Деница Панова, Гергана Тошева, Ренета Василева, Йоана Николова, Денис Гюнкина, Манол Манолов, Станислав Вълчев,

Продължение...

 
 

Млада фотографка с престижна публикация

Четвъртък, 26 Април 2012г. 16:37ч.

burn-magazineРенета Ганчева е само на 18 години, но е третият български фотограф, публикуван в списанието за документална фотография BURN. В последните години BURN застана до най-значимите онлайн журнали за фотография. Редактирано е от Дейвид Алън Харви, който си е поставил за цел да поощрява и популяризира нови и обещаващи творци и фотожурналисти. Рени е впечатлила известния фотограф на Нешънъл Джиографик и агенция Магнум със своята история от празненствата за Банго Васил в едно ямболско село. Другите двама публикувани досега българи в burnmagazine.org са Владимир Василев и Димитри Стефанов.
Ренета Ганчева е дванадесетокласничка в ГПЧЕ "Васил Карагьозов" в Ямбол.

Продължение...

 
 

Йоана Николова и Теодор Иванов - победители в националното състезание по английски език

Понеделник, 23 Април 2012г. 18:30ч.

nagradi-23-04-2012-3Най-голямото събитие в английския език за 2012 г. - конференцията на преподавателите по английски език "Кеймбридж ден 2012" - се състоя в Кемпински хотел Зографски в София на 21.04.2012 г. В събитието взеха участие над 600 преподаватели по английски език от София и страната.

Конференцията бе открита официално лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън, посланика на Великобритания у нас. Представителите на Кеймбридж Юнивърсити прес, г-н Бен Ханефорд-Смит, Кеймбридж ИСОЛ, г-жа Дионисия Йоано и Британски съвет, г-н Питър Аштън приветстваха участниците в конференцията. Към директори, преподаватели и ученици поздрави отправиха също г-жа Милка Коджабашиева, директор на Дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в Министерството на образованието, младежта и науката, както и г-жа Галина Лилова, старши експерт, и г-жа Ваня Кастрева, началник на РИО, София-град.nagradi-23-04-2012-2

Гост лектори на конференцията бяха г-н Гай Брукхарт, световно известен лектор на Кеймбридж Юнивърсити Прес, автор на редица учебни системи, сред които и учебника Complete, г-жа Олга Леондарис от Кеймбридж ИСОЛ, изпитния департамент към университета Кеймбридж, и г-н Ричард Чери от Британски съвет, София.

На конференцията бяха наградени лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън учениците, победили в ежегодното национално състезание по английски език сред членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Тази година в състезанието се включиха рекорден брой деца - 4144 ученика от 56 училища от цялата страна. Награди получиха и победителите в художествено-музикалното състезание от СОУ Васил Левски, Троян.

nagradi-23-04-2012-1 Негово превъзходителство г-н Джонатан Алън ,посланик на Кралство Великобритания у нас,връчи наградите на отличените ученици.Всеки един от наградените получи медал,учебна литература и ученическа чанта с логото на ПОНС.Сред победителите са и ученици на ГПЧЕ"В.Карагьозов" в ниво А2-Теодор Иванов 8а клас на 3-то място с преподавател г-жа Стефка Трифонова и Йоана Николова  от 9а клас заела 2-ро място в ниво B1 с преподавател г-жа Дарина Бумбарова.

 
 

Ралица Кузманова с максималните 200 т. на „Лингвистично кенгуру"

Понеделник, 23 Април 2012г. 12:40ч.

kenguru-2012За шести пореден път ГПЧЕ „Васил Карагьозов"-Ямбол беше домакин на първия кръг на международното състезание "Лингвистично кенгугу". То включва ученици от 3 до 12 клас, разделени в пет възрастови групи. Състезанието проверява възможностите на участниците на пет езика – английски, френски, немски, испански и руски.  Продължителността му е 75 минути, а форматът – тест, включващ 40 задачи. Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически умения на съответния език, както и знания за историята, културното наследство и литературната традиция на дадената страна. Забавният и игрови елемент имат за цел да обогатят общата култура и да развият логическото мислене на участниците. В състезанието участваха ученици от ГПЧЕ "Васил Карагьозов", НУ "Професор Петър Нойков", ОУ "Николай Петрини", НУ"Св.Св. Кирил и Методий".
Победители в "Лнгвистичното кенгуру" са:

I група
I място Антъни Антонов Господинов 4 б клас 185 точки НУ "Проф.П.Нойков"
II място Дамян Калоян Михов 4 а клас 160 точки НУ "Проф.П.Нойков"
Петьо Миленов Иванов 4 а клас 160 точки НУ "Проф.П.Нойков"
III място Християн МИленов Вътев 3 а клас 155 точки ОУ "Н.Петрини"

II група
I място Дария Руменова Русева  6 б клас 180 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
II място Христо Антонов Тончев 5 б клас 135 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"

III група
I място Ралица Георгиева Кузманова 8 а клас 200 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
II място Явор НИколаев Гурманов 8 а клас 160 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
III място Кристина Кръстева Василева 8 а клас 150 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"
Кристиян Мартинов Жеков 8 б клас 150 точки ГПЧЕ "В.Карагьозов"

Отличените ученици бяха наградени от директора на ГПЧЕ "В.Карагьозов", а всички останали получиха грамоти за участието си.
Националният кръг ще се проведе на 9 юни в град София от 11 часа. До него се допускат първите пет участници с най-висок резултат, постигнат за страната, по всеки език и във всяка възрастова група. Най-добре представилите се ще бъдат поканени на официална церемония по награждаване, на която ще бъдат връчени грамоти и предметни награди. Международното състезание се организира от Фондация "Млада България".
 
 

Страница 4 от 8