Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона

Зоната на младежите на Ямбол

Талантите от ГПЧЕ с престижни кинонагради

Четвъртък, 02 Юни 2011г. 11:55ч.

Две призови места спечелиха безапелационно възпитаниците на Езикова гимназия „Васил Карагьозов”- Ямбол в Националния конкурс за ученическо фото и киноизкуство. Вероника Зайкова и Янислав Василев заеха съответно Първо и Трето място в конкурса, който се провежда традиционно година в Пловдив. Вероника Зайкова спечели първа награда с филма си „Българската Венеция”. Той е заснет изцяло от палубата на ветроходна яхта, което си е сложно дори за обиграни оператори, а да не говорим за шестнадесетгодишна госпожица. Филмът показва интригуващото рибарско селище в Отманли и остров Свети Иван. Морските кадри са вълнуващи, а снимките от Отманли успяват да накарат всеки да се усмихне на старите морски вълци. Янислав Василев спечели журито с романтичния естетски филм „Есента е...”, който провокира със страхотни кадри и арт решения. И любов естествено. И двамата ученици са възпитаници от киноклуба на преподавателя по български и литература Росица Бакалова. Филмите на Вероника и Янислав можете да гледате във видеосекцията на ZONAYAMBOL.COM.
 

Атлетките от Езиковата над всички в Националните ученически игри

Вторник, 31 Май 2011г. 11:52ч.

Отборът по лека атлетика на ГПЧЕ „Васил Карагьозов” Ямбол се върна като шампион от Националните ученически игри в Сливен. Златните момичета на треньора Димитър Чамов са с общо 7 медала от игрите и автоматично са класирани за световното първенство по лека атлетика за девойки. Десетокласничката Симона Караманолова зае първото място тласкане на гюлле, трета е на скок дължина с личен резултат 4.77 м., спечели и второ място с щафетата 4 по 100 м. Осмокласничката Пламена Атанасова е първа на гладко бягане 400 м., с трето място на бягане 200 м. и втора в щафетата 4 по 100 м. Другата млада надежда на ГПЧЕ Ивет Апостолова от IX клас е на второ място на скок дължина с лично постижение 4,92 м., като завърши четвърта и в спринта на 100 м. Яница Атанасова от VIII клас е втора на щафета 4 по 100 м и на пето място на бягане 200 м. Мария – Йоана Маринова от IX клас е четвърта на бягане 400 м. и втора на щафета 4 по 100 м.
 
 

Младите театрали от Езиковата с приз от Бургас

Вторник, 03 Май 2011г. 17:29ч.

С първа награда за оригинален спектакъл се завърнаха от Международния младежки фестивал на театралното изкуство „Бургаски изгреви” актьорите от театрално студио „Феникс” към ямболската езикова гимназия. На бургаска сцена младите театрали представиха пиесата „Ученическо царство” – забавен и свеж римейк на „Женско царство” на Ст.Л.Костов. Сценарист и режисьор на „Ученическо царство” е обичаният ямболски актьор Волен Митев, а ръководител на ученическата трупа – преподавателката по български език и литература в ГПЧЕ Снежана Илиева. „Ученическо царство” е смешно-тъжна драма за битието на младите хора, един ироничен и съвсем малко тъжен поглед върху живота на техните учители и родители. Пиесата поглежда под друг, различен ъгъл тийнейджъра, изгубен в моралния хаос на съвремието, лутащ се между доброто и злото, красивото и грозното, достойното и пошлото. Сценарист и актьори заедо търсят пътя към истината – всеки ли заслужава дар като свободата или тя е повече отговорност, изпитание и предизвикателство, което героите от три поколения оценяват по собствените си  критерии. Сред много неизвестни, смях и комични колизии, спектакълът достигна до сърцата на публиката  за пореден път и донесе не само престижна награда на трупата, но и удовлетворение от репетициите и нелеката подготовка за сцената.  Театралното студио „Феникс” е създадено през септември 2007 година с цел да осмисли свободното време, да провокира интереса към театралното изкуство и да задоволи потребността на младите хора от ямболската езикова гимназия от реализиране на творческите им пориви. Художествен ръководител от създаването на студиото до момента е Снежана Илиева.

 
 

Злато от "Орфеева дарба" за Александра от ГПЧЕ

Четвъртък, 14 Април 2011г. 11:57ч.

С диплом и златен медал се завърна от Националния музикален фестивал „Орфеева дарба” младата ямболска пианистка Александра Дичева. Осмокласничката от ГПЧЕ „Васил Карагьозов” е възпитаничка на преподавателката по пиано Жана Станчева, която подготвя млади ямболски таланти от години. Алекс е впечатлила журито и публиката на фестивала със зрелите си изпълнения на произведения на Шуберт и Шопен. Именно Фредерик Шопен е и любимият й композитор, който я вдъхновява. Това съвсем не е първият успех на Александра Дичева - през 2010 тя зае второто място на Международния конкурс за пианисти в София и спечели трета награда за най-добро изпълнение на творба от български композитор на фестивала в Бургас.
 
 

Успехи и на сцената, и в науката

Сряда, 13 Април 2011г. 08:30ч.

gpche-fest-varnaСъс специалната награда на публиката се завърнаха младите театрали от ГПЧЕ, които играха на сцената на 18-тия Международен франкофонски театрален фестивал за ученически театри, който се проведе във Варна. Актьорите от трупа „Мания" на ямболската гимназия впечатлиха журито с блестящата интерпретация на средновековния фарс „Жененият любовник" и грабнаха сърцата на публиката с перфектния си френски. В арт събитието участваха 16 ученически трупи от цялата страна и 5 състава от чужбина. Миналата година на сцената на фестивала „Мания" спечели Бронзова маска.
Учениците от ГПЧЕ „Васил Карагьозов" се представиха отлично и на друг фронт – научния – на Националното математическо състезание в Ловеч деветокласничката Теодора Доненчева е на 5 място , а Георги Събев от 12 клас зае 9-то място. Второто място пък в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е отново за ученичка на езикова гимназия – Кристияна Атанасова.
 
 

Страница 6 от 8