Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Тийн зона

Зоната на младежите на Ямбол

Консулът на Австралия ще награди Данчо Чапъров от МГ

Неделя, 13 Март 2011г. 10:57ч.

На световното състезание по математика „Австралийско кенгуру-2010 г”. в надпревара с повече от пет милиона участници от цял свят, първа награда за възрастова група Х клас спечели Йордан Чапъров, ученик от МГ „Атанас Радев” – град Ямбол. На 16.03.2011 г. от 16.00 ч. в Институт по математика и информатика към БАН, град София, лично австралийският консул ще връчи наградите на спечелилите І място ученици от Република България, участвали в световното състезание по математика „Австралийско кенгуру”-2010 г. На церемонията са поканени родителите на спечелилите награди и техните учители.  Данчо Чапъров е възпитаник на преподавателя по математика Цонко Цонев.

 

Възпитаничка на МГ печели конкурса "Силен старт"

Сряда, 02 Март 2011г. 17:53ч.

Петя Костадинова, ученичка в XII клас на МГ "Атанас Радев" е един от победителите в проекта на Пощенска банка “Силен старт”, съобщиха от гимназията. “Силен старт” е дългогодишен проект на Пощенска банка, с който институцията инвестира в развитието на амбициозните млади хора от средните училища в страната, като дава възможност на всички ученици от 8 до 12 клас със среден успех от предходната година най-малко 5.00,  да се включат в надпреварата. Над 2000 от тях изпратиха своите есета на тема „Изгони скуката от училище”, в които разказаха своите идеи за по-вълнуващ и интензивен училищен живот. Специално жури определи 50 победители – по 10 във всеки випуск. Победителите получават еднократна парична стипендия, както и възможността да бъдат съавтори на първия учебник, написан от ученици. Още три деца от Ямбол са сред призьорите сред единадесетокласниците. Наградите на победителите бяха връчени на 28 февруари в Министерството на образованието, младежта и науката.

 
 

Силен старт за възпитаници на Езиковата гимназия

Вторник, 08 Февруари 2011г. 09:40ч.

Стипендия от 1000 лева, а и повече самочувствие спечелиха след участието си в националния конкурс „Силен старт” две възпитанички на ямболската езикова гимназия. Единадесетокласничките Нели Митева и Станислава Енчева впечатлиха журито с есета на тема „Изгони скуката от училище”, в което вложиха идеите си за по-забавно прекарване в училище. Конкурсът се организира от Пощенска банка и неправителствени организации, а интересът към него от ученици от цялата страна беше огромен.  Освен заслужения  паричен бонус, най-добрите есеисти от цялата страна, между които и нашите две момичета, ще напишат заедно първия учебник, създаден от ученици. Той ще бъде връчен на министъра на образованието, младежта и науката, а в него младите автори ще вложат идеите си за подобряване на качеството на образование, както и свежи идеи за промени в образователната система.

 
 

Езиковата с успехи на няколко фронта

Сряда, 19 Януари 2011г. 12:55ч.

Деветокласничката Теодора Доненчева спечели безапелационно първо място на XIX-я Национален математически турнир „Иван Салабашев”, организиран от Съюза на математиците в България – Ямбол и образователния инспекторат. Теодора има и друг повод за гордост – отново първо място в математическия турнир „Черноризец Храбър”. В същия конкурс Радослав Кабаков от V клас на ГПЧЕ зае четвърто място.  Симона Караманолова от X клас, освен че е една от спортните надежди на България в леката атлетика и влезе в класацията „Успелите деца на България”, получи и първа награда за отличното си представяне в конкурса за стихотворение и есе на тема „Любовта не е привилегия. Всеки е достоен за нея!”. В това състезание друга ученичка от гимназията Марияна Иванова от ГПЧЕ получи поощрителна награда.  Дванадесетокласничката Анна Желязкова  пребори сериозната конкуренция  на над 100 френскоговорящи от цялата страна и ще се яви на третия и последен кръг на националното състезание  за превод на новела. Преводът от френски на български език обхваща текстове на съвременни френски автори и е организиран от Френския културен институт в България.  Седмокласничката Джени Пенчева получи диплом за отличното представяне в Националния конкурс за ученическо творчество на тема „Приносът на българския народ за победата над хитлерофашизма във Втората световна война”. Отличието е от Съюза на ветераните от войните. Успехите на учениците съвсем не са изненада за преподавателите им, а са поредното доказателство за високия професионализъм на педагозите в училището и добрата работа в клас.

 
 

МГ "Атанас Радев" с нови амбиции в юбилейната година

Сряда, 05 Януари 2011г. 16:45ч.

mg-nadpis2Директорът на Математическа гимназия "Атанас Радев" Евгений Иванов припомня успехите на възпитаниците на училището през изминалата година и новите амбиции през 2011

Виж интервюто

 
 

Страница 7 от 8