Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Община Тунджа с жест към гражданите за 12 октомври

Вторник, 12 Октомври 2021г. 13:26ч.

03-jestЗа 12 октомври – Деня на българската община и на местното самоуправление, община „Тунджа“ изненада с жест на внимание гражданите, потърсили услугите ѝ. Всеки дошъл да ползва услуга от Центъра за административни услуги или от дирекциите „Териториално устройство, строителство и екология“ и „Общинска собственост“ беше посрещнат от общински служител с малък подарък – магнит на община „Тунджа“ с картината на родения във Видинци именит художник Джон Попов - „Гроздоберачки“, и издадения общински вестник „Тунджа“.

Продължение...

 
 

В "Тунджа" се споразумяха за съставите на секционните комисии

Петък, 08 Октомври 2021г. 11:20ч.

06-kossult-tjПредставителите на политическите партии и коалиции постигнаха споразумение за съставите на секционните избирателни комисии в община „Тунджа“ на проведените консултации при кмета на общината Георги Георгиев. В общината са образувани 49 секционни избирателни комисии, в които ще има общо 365 членове, от тях 147 са ръководство на комисиите.

Продължение...

 
 

Апел от пенсионерските клубове към хората от третата възраст

Сряда, 06 Октомври 2021г. 17:25ч.

tretawyzrastПредседателите на пенсионерски клубове в община „Тунджа“ отправиха призив за доброволна ваксинация към всички техни членове в 40 тунджански села и към всички жители на общината. Решението за този апел беше взето на работната среща с председателите на клубовете.
„Това е единственият доказан начин за намаляване разпространението на вируса и на смъртността“, се казва в призива.

Продължение...

 
 

Кметът Георги Георгиев: Да пребъде Община "Тунджа"!

Сряда, 06 Октомври 2021г. 11:45ч.

g.georgiev-kmet-2021Кметът на Община "Тунджа" Георги Георгиев се обърна с празнично приветствие към всички тунджанци. Поводът е годишнината от създаването на Общината. Поместваме пълния текст на обръщението.
"Уважаеми тунджанци,
Днес нашата община навършва 34 години. 
На 6 октомври 1987 г. е издаден Указ № 3005, с който нашите 44 села се обединяват, за да започне своя път на утвърждаване община „Тунджа“ и да защити достойно съществуването си.

Продължение...

 
 

Община Тунджа отбеляза 118 години от рождението на Джон Атанасов

Вторник, 05 Октомври 2021г. 09:44ч.

08-atanassofВ истински празник за село Бояджик и за община „Тунджа“ се превърна честването на 118-тата годишнина от рождението на Джон Атанасов. Пред паметника в центъра на Бояджик отново се събраха деца, ученици, жители на селото и гости, за да почетат заедно паметта на откривателя, направил селото им световно известно.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 406