Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

"Сладкарница за чудеса" изкушава ценителите в Тенево

Сряда, 17 Август 2022г. 16:03ч.

08-chudesa-tenevoНародно читалище „Просвета“ в село Тенево организира през август за деца до десетгодишна възраст поредица от забавни занимания под надслов „Сладкарница за чудеса“. Всяка сряда, пред сградата на читалището, Нели Ройдева, мениджър на читалището и Мима Георгиева, организатор дейности, очакват децата с различни кулинарни изкушения.

Продължение...

 
 

Представят "Творческа резиденция "Тунджа"

Сряда, 17 Август 2022г. 15:31ч.

sgrada-liato-3На 22 август, в понеделник, от 16.00 в залата на община „Тунджа“ ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Творческа резиденция „Тунджа“ - маркетинг и популяризиране на местното наследство със средствата на изкуството, фолклора и традициите“, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ чрез МИГ „Тунджа“. 

Продължение...

 
 

Летни интерактивни занимания на Бакаджиците

Вторник, 16 Август 2022г. 15:25ч.

4-letniВ Посетителския център на Община Тунджа в лесопарк Бакаджик започнаха безплатните летни интерактивни занимания за тунджански ученици. Първата група е от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Роза. Продължителността на тези лагери е петдневна.

Продължение...

 
 

Без вода са жителите на 11 тунджански селища

Понеделник, 15 Август 2022г. 11:00ч.

vik-cigani-spiraneСедмицата в Община Тунджа започва с поредните аварии по водопреносната мрежа, съобщи кметът на Общината Георги Георгиев по време на традиционния брифинг с представители на регионалните медии. Проблеми с водоснабдяването има в 11 тунджански селища.

Продължение...

 
 

Ползотворна среща в Тенево в Деня на младежта

Петък, 12 Август 2022г. 19:34ч.

09-tenevoНа 12 август, който се отбелязва като Международен ден на младежта, в Народно читалище „Просвета“ в село Тенево, се състоя среща-дискусия с младежи от Тенево, Безмер, Маломир, Ботево и Бояджик, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община „Тунджа“ и Сдружение с нестопанска цел „Читалища с бъдеще-2012“. 

Продължение...

 
 

Страница 1 от 432

banner 300x250 PASHA