Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Десет тунджански язовири отдадени под наем в публичен търг

Вторник, 16 Ноември 2021г. 12:34ч.

02-turg-tunОбщина „Тунджа“ отдаде 10 язовира под наем на публичен търг с явно наддаване. Язовирите са в землищата на селата Ботево, Бояджик, Калчево, Крумово, Миладиновци, Симеоново, по два в Савино и Чарган. Площта им е различна - от 49 дка до почти 939 дка.

Продължение...

 
 

В подготовка за Коледния благотворителен бал на Община Тунджа

Понеделник, 15 Ноември 2021г. 15:06ч.

4-bal-tdzhОбщина „Тунджа“ започва подготовката на Коледния благотворителен бал, който ще се проведе в средата на декември. Вече 12 години благодарение на него, както и на последната коледна благотворителна кампания, постъпват дарения във Фонда за набиране на средства за стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти с високи постижения в образованието, спорта и изкуствата.

Продължение...

 
 

Ново дарение от Община Тунджа за лечението на малкия Виктор

Четвъртък, 11 Ноември 2021г. 14:29ч.

1-victorНово дарение за лечението на Виктор от село Кабиле обяви кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Средствата в размер на 2000 лв. са преведени по сметката на неговите родители, за да им помогнат за извършване на някоя от следващите рехабилитации в Турция. На имения ден на Виктор - 11 ноември, тунджанският кмет посети детската градина в Кабиле, където той се обучава, за да го поздрави за празника и да уведоми майка му за дарението.

Продължение...

 
 

Младежка заетост в Община Тунджа

Четвъртък, 11 Ноември 2021г. 12:34ч.

obshtina-zima-320 младежи от Община Тунджа приключват обучението си по проект „Нова възможност за младежка заетост", за което ще получат и сътветните сертификати. Общият брой на наетите по проекта е 23-ма души, които работят в 15 села на територията на общината, както и един - в Общински съвет „Тунджа“. 

Продължение...

 
 

Търнава вече има свой православен храм

Вторник, 09 Ноември 2021г. 13:21ч.

hram-tarnavaТунджанското село Търнава вече има православен храм. Църквата „Успение Богородично“ в селото беше открита от Агатополския епископ Йеротей и Свещеноиконом Стоян, на празника присъстваха кметът на общината Георги Георгиев, зам.-кметът Светла Стоянова и секретарят Галина Иванова. 
Над 22-годишна история има строителството на храма в селото, което никога досега не е имало църква.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 410