Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Зпатни медали за "Априлец" Бояджик при юношите

Вторник, 13 Април 2021г. 14:38ч.

1.boxeriС поредните шампионски отличия се върнаха от боксов турнир в Кърджали младите надежди на БК „Априлец“, с. Бояджик. Кърджали бе домакин на Първия кръг от Държавното лично-отборно първенство и купа „България“ по бокс за юноши, в който участие взеха и спортистите на Боксов клуб „Априлец“. Със златни медали от първенството се завърнаха Желязко Илиев и Иван Илиев. Желязко Илиев спечели злато в категория до 52 кг в конкуренция с 14 състезатели, Иван Илиев е първи в категория до 63 кг.

Продължение...

 
 

Изложба на кукерски маски "Вдъхновени от кукерите"

Петък, 12 Март 2021г. 15:43ч.

kukeri-chargan„Вдъхновени от кукерите“ е пленер за млади творци в рамките, на който бяха изработени 14 приложни мобилни пана-кукерски маски, всяко от тях в вдъхновено от кукерската традиция на конкретно населено място със съхранена кукерска традиция в община „Тунджа“ и едно пано за град Ямбол. Пленерът се проведе в рамките на XXII-то издание на маскараден фестивал „Кукерландия“. Всяко от селата подбра конкретната характерна маска, която представя традицията му, а наред със необходимите материали за изработката, местната общност може да дари  текстилни тъкани с местни специфики – шевици и др., които да бъдат вложени в изработката на маската на съответното село.

Продължение...

 
 

Награда за Кмета на Община Тунджа от "Кмета.БГ"

Петък, 12 Март 2021г. 15:15ч.

kemtaBGПриключи конкурсът за „Кмет на месеца“ на тема „Трифон Зарезан“, организиран от уеб-портала Kmeta.bg. Номинирани бяха 15 общини, на база наблюдения по подготовката и изпълнението на традицията. Общините са разпределени на категории, в зависимост от броя на населението: малка - до 20 000 жители, средна - между 20 000-50 000 и голяма с над 50 000 жители. В категорията средни общини на първо място е Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, с резултат 51,4% от онлайн гласуването.

Продължение...

 
 

Община Тунджа отбелязва Трети март пред Мемориала на Бакаджика

Вторник, 02 Март 2021г. 12:38ч.

obshtina-zima-2Община „Тунджа“ ще проведе празнична церемония по случай Трети март - Националния празник на страната и 143 години от Освобождението на България. Честването ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Продължение...

 
 

Шампионите на "Тунджа"

Понеделник, 01 Март 2021г. 17:26ч.

1danilepanevНа провелия се Международен турнир по бокс „Странджа“ в София Даниел Асенов пребори индиеца Дийпак Комар в категория до 52 килограма и завоюва за четвърти път купа „Странджата“. Шесткратният европейски шампион е носител на купата за 2017, 2019 и 2020г. Даниел Асенов бе гост на традиционния брифинг на община „Тунджа“ и получи от кмета Георги Георгиев финансово стимулиране от Фонда за стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици, студенти и младежи.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 391

Реклама

vhs-2-dvd_125x125