Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Кампания за изграждане на мемориал с имената на загиналите в Бояджишкия бунт

Понеделник, 08 Ноември 2021г. 15:23ч.

Daritelska kampaniaОбщина „Тунджа“ припомня, че е обявена дарителска кампания за изграждане на мемориал с известните 146 имена на загиналите в Бояджишкото клане към паметника „Априлец“ в с. Бояджик. Дарителската сметка на общината, по която могат да се превеждат средства и за кампанията, е обявена на интернет страницата на общината, на официалната фейсбук страница, публикувана е в общинския вестник, ще бъде поставена и във всички 44 кметства и кметски наместничества.

Продължение...

 
 

Одобрен е проектът за ремонт на читалищата в Челник и Търнава

Петък, 05 Ноември 2021г. 10:59ч.

tundja-sgrada-1Нов инфраструктурен проект на община „Тунджа“ е получил одобрение от ДФ „Земеделие“, съобщи зам.-кметът по строителство Светозар Грозев. Проектът е „Реконструкция и ремонт на обекти, свързани с културния живот – ремонт на сградата на народно читалище на с. Търнава и ремонт на сградата на народно читалище на с. Челник, община „Тунджа" по Стратегията за Воденото от общностите местно развитие на "МИГ – Тунджа" от Програмата за развитие на селските райони. 

Продължение...

 
 

Приветствие за Деня на будителите от Кмета на Община "Тунджа"

Понеделник, 01 Ноември 2021г. 13:04ч.

Georgi Georgiev-TundjaВ ден като днешния е важно да се върнем към извора, към онази прокламация преди 99 години, с която се предлага празникът да бъде обявен за национален. В нея се иска „този ден да се превърне в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни“ и се казва:

Продължение...

 
 

Изнесен ваксинационен пункт в сградата на Община Тунджа

Петък, 29 Октомври 2021г. 09:40ч.

vaks-tdzhКакто бе обявено в началото на седмицата, в петък, 29 октомври, в административната сграда на Община Тунджа работи мобилен ваксинационен пункт на Регионалната Здравна инспекция. Възможност да се имунизират с ваксина по избор имат общинските служители, но и всички граждани, които проявяват интерес.

Продължение...

 
 

Съветът в "Тунджа" подкрепи "Топъл обяд" за две училища

Сряда, 27 Октомври 2021г. 11:43ч.

sessia-tundzhaОбщински съвет „Тунджа“ даде съгласие за партньорство и съфинансиране по проект „Топъл обяд“ с Областен съвет на БЧК – Ямбол. Проектът ще се реализира в началните училища в селата Завой и Крумово, където през зимните месеци ще бъде организирана трапезария за осигуряване на топъл обяд на ученици от първи до четвърти клас.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 410