Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Проверяват речните русла в областта

Вторник, 26 Октомври 2010г. 14:50ч.

Проверка на проводимостта на речните русла извън урбанизираните територии в област Ямбол предстои през месец ноември, съобщават от Областната администрация. Във връзка с проверката и задълженията на областния управител за поддръжка на водните ресурси извън населените места, е поискана информация от „Напоителни системи” ЕАД – Ямбол за състоянието на водните обекти и проблемните участъци на корекциите на реките, стопанисвани от дружеството.

Продължение...

 
 

Нови проeкти на младите от Тунджа

Вторник, 26 Октомври 2010г. 11:36ч.

 

Нови два проекта депозираха от Общинския младежки съвет „Тунджа” и неправителствената организация „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”. Разработките са по линия на Програмата за младежки дейности 2008 – 2010 на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи”.

Продължение...

 
 

Ремонтират пътя от Безмер до авиобазата

Понеделник, 25 Октомври 2010г. 17:10ч.

Община Тунджа получи от Министерството на регионалното развитие и благоустройство исканите средства за спешен ремонт на пътя от село Безмер до Авиобазата.

Продължение...

 
 

Община Тунджа внесе Стратегия за местно развитие

Сряда, 29 Септември 2010г. 23:36ч.

Стратегия за местно развитие за периода до 2013 година внесе Местна инициативна група - Тунджа в Министерството на земеделието и храните. Стратегията се разработва в рамките на проект "Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на община Тунджа". Общата финансова рамка на Стратегията е 3 855 000 лева. Стратегията за местно развитие включва мерки от всички приоритетни оси на Програмата за развитие на селските райони и дава добри възможности за подобряване на бизнес средата и стимулиране на предприемачеството.

 
 

Страница 416 от 416