Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Достойнството на един народ е в неговата памет

Вторник, 29 Декември 2020г. 14:51ч.

02artkalendaraНа приемствеността между хората, поколенията, поминъка и традициите е посветен календарът на община „Тунджа“ за 2021 година. Официалният календар на Общината беше представен на брифинг в заседателната зала на пл. „Освобождение“ №1. Приемствеността, народната памет, е онази невидима сила, която ни е съхранила през вековете и която ни дава самочувствието на българи! С календара за 2021г. община „Тунджа“ споделя 12 уникални и неповторими човешки истории, претворени от 3 поколения тунджанци.

Продължение...

 
 

Асистентска подкрепа за 92-ма потребители в Община Тунджа

Вторник, 29 Декември 2020г. 14:09ч.

obshtina-zima-3Нова социална услуга се създава в Община „Тунджа“ от началото на 2021 година - „Асистентска подкрепа“. Тя е държавно-делегирана дейност и ще се изпълнява от отдел „Социални услуги“, който е част от структурата на общината. Новата услуга се създава след промени в нормативната уредба, влезли в сила с новия Закон за социалните услуги и Правилника за прилагане на Закона за социалните услуги, които очертават водещата роля на общините за провеждане на държавната политика в социалната сфера.

Продължение...

 
 

Услугата "Обществена трапезария" в тунджанските села през 2021г.

Вторник, 29 Декември 2020г. 13:55ч.

1-socФонд „Социална закрила“ одобри за финансиране проекта на Община Тунджа „Обществените трапезарии – социална закрила в малките населени места от селски тип“, депозиран по Целева програма „Обществени трапезарии“. Проектът е на стойност 83 664 лв. Чрез него ще бъде доставяна готова храна, включително до домовете на потребителите при необходимост, за 105 лица от населените места на община „Тунджа“ през календарната 2021 година.


 
 

Кметът Георги Георгиев приветства жителите на Община Тунджа

Четвъртък, 24 Декември 2020г. 09:11ч.

g-georgiev-kmet-tundja-2Скъпи жители на община „Тунджа“, изпращаме една нелека година, в която пандемията от Covid-19 промени живота ни. Трудните месеци ни помогнаха да преосмислим толкова много неща, които преди с лекота приемахме за даденост. Станахме по-човечни, по-силни, но и по-смирени. Във време на изпитание и тревоги за здравето, ние оценихме и времето, споделено със семейството, с приятелите, с общността.

Продължение...

 
 

Коледен дар за децата на Община Тунджа

Сряда, 23 Декември 2020г. 10:58ч.

5.koledendarjpgЗа поредна година в навечерието на коледните и новогодишните празници, екипът по проект „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", поднесе приятна изненада за децата от детските градини на територията на община „Тунджа".

Продължение...

 
 

Страница 6 от 391

Реклама

vhs-2-dvd_125x125