Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Подкрепа за близо 2000 души в кампанията "Великден за баба и дядо"

Вторник, 26 Април 2022г. 16:00ч.

03-blagotvorБлаготворителната кампания „Великден за баба и дядо“ подкрепи 1993 самотни възрастни в 44-те села на община „Тунджа“. Тя се провежда за трета година, като жест на внимание и подкрепа за останалите сами в празничния ден жители на общината и отново обедини усилията на местната общност.

Продължение...

 
 

Община Тунджа празнува 35 години

Петък, 22 Април 2022г. 15:53ч.

35-tdzhС тържествена церемония община „Тунджа“ отбеляза своя празник – Международния ден на земята и 35 години от нейното създаване. Пред общинската сграда гости, служители и тунджанци празнуваха заедно. С химна на Тракия гласовитите певици на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ поздравиха присъстващите, а 9-годишната Елена Костадинова, ученичка в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново рецитира написаното от нея стихотворение за конкурса „Красива си земя, тунджанска“.

Продължение...

 
 

Празнично слово на Кмета на Тунджа за Деня на Общината

Петък, 22 Април 2022г. 05:47ч.

kmet-tdzh-2022Скъпи тунджанци, Честит Ден на община „Тунджа“, честита 35-та годишнина! Щастлив съм, че отново успяхме да бъдем заедно в изпъстрената с прояви празнична програма и да усетим радостта на празника, така както само ние – тунджанци, можем – с душа и сърце. 

Продължение...

 
 

Носителите на наградите на Общинския съвет за Деня на Тунджа

Четвъртък, 21 Април 2022г. 05:36ч.

sgrada-liato-2Общински съвет Тунджа оповести носителите на Наградите за Деня на Община Тунджа, според приетото решение на местния парламент. Индивидуалната награда за стопанска инициатива за цялостна дейност получава Руска Михайлова, Председател на ЗПК „Развитие“ с. Ханово. „Награда за стопанска инициатива“ – колективна, за принос в развитието на икономиката и за постигнати резултати в стопанската дейност през годината се връчва на „Лозарско стопанство Чалъкови“ ООД – с. Меден кладенец,  с управител Динко Чалъков. 

Продължение...

 
 

Археологическото богатство на Община Тунджа

Сряда, 20 Април 2022г. 05:14ч.

03-narПрезентация „Археологическото богатство на община „Тунджа“ направи в музея на Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“ директорът на Регионалния исторически музей докторът на историческите науки Стефан Бакърджиев. Пред ръководството на община „Тунджа“, начело с кмета Георги Георгиев и пред тунджански ученици той представи интересен обзор на проученото от археолозите през последните 130 години на тунджанска територия.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 432

banner 300x250 PASHA