Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

27 ученици и студенти със стипендии и финансова подкрепа

Вторник, 19 Април 2022г. 17:51ч.

05-tysonaСтипендии и еднократно финансово стимулиране на 27 ученици и студенти връчи община „Тунджа“ за Деня на общината и 35 години от нейното създаване. Кметът Георги Георгиев припомни, че инициативата е израз на тунджанската съпричастност, щедрост и доброта, които се проявяват по време на благотворителните балове, и събира усилията на цялата тунджанска общност и на дарителите, които отварят сърцата си, за да помогнат на тунджанските деца и младежи.

Продължение...

 
 

Община Тунджа бе домакин на заседание на РАО "Тракия"

Петък, 15 Април 2022г. 20:53ч.

07-raoОбщина „Тунджа“ беше домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Регионална асоциация на общините „Тракия“, което бе част от събитията, посветени на Деня на общината и 35 години от нейното създаване.

Продължение...

 
 

Тунджански литературни дни в Тенево

Четвъртък, 14 Април 2022г. 10:53ч.

6-tldniВ рамките на Тунджанските литературни дни, на 13 април 2022 г., в Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево, се проведе среща с творчеството на Генка Богданова, Денка Илиева и Тенко Тенев. На нея присъстваха Димитър Комитов - кмет на с. Тенево, Стефка Керемидчиева – почетен гражданин на община „Тунджа“, ученици, учители от ОбУ „Васил Левски“ и деца от ДГ „Кольо Тенев“, с. Тенево, както и жители на селото.

Продължение...

 
 

Живописна изложба пътува по поречието на Тунджа

Вторник, 12 Април 2022г. 10:31ч.

tdzh-tdzhПътуващата изложба „По поречието на река Тунджа“ беше представена във фоайето на община „Тунджа“ преди да потегли за тунджанското село Завой, където беше първото й експониране. Изложбата е с картини от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ и е съвместна инициатива на галерията и община „Тунджа“ по повод Деня на общината - 22 април, и 35 г. от създаването й.

Продължение...

 
 

Истински празник за хората от село Бояджик

Понеделник, 11 Април 2022г. 20:38ч.

1 5-tdzhВ истински празник за село Бояджик се превърна официалното откриване на спортен комплекс „Априлец“, което беше част от празничните прояви за Деня на община „Тунджа“ и 35 години от създаването й. В продължение на две години община „Тунджа“ вложи значителни общински средства, за да има Бояджик най-големия и най-поддържан стадион в региона.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 432

banner 300x250 PASHA