Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Независимостта не е даденост, а дълг и отговорност!

Сряда, 22 Септември 2021г. 06:24ч.

g-georgiev-kmet-tundja-2113 години ни делят от историческия манифест, с който княз Фердинанд провъзгласява България за свободно и независимо царство. „Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска“, гласи част от историческия документ, но и днес думите му звучат актуално.

Продължение...

 
 

Кметът на "Тунджа" проверява изпълнението на строителната програма

Вторник, 21 Септември 2021г. 14:03ч.

6-inspekciiКметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев провери изпълнението на част от обектите от общинската строителна програма. В Генерал Инзово той инспектира ремонта на фасадата на кметството и поставянето на детски съоръжения по проект, финансиран по Програмата за управление на дейностите по опазване на околната среда. В селото се извършва и ремонт на покрива на Пенсионерския клуб.

Продължение...

 
 

Над 970 деца и ученици ще се обучават в тунджанските училища

Сряда, 15 Септември 2021г. 18:43ч.

01-getzЕмоционален и незабравим празник за ученици, родители и учители стана първият учебен ден за тунджанските училища, които откриха с официални церемонии учебната 2021 – 2022 година. Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев откри учебната година в изцяло обновеното основно училище в село Бояджик, чийто ремонт е най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура на общината, финансирана по проект от Програмата за развитие на селските райони.

Продължение...

 
 

С повече деца в клас през новата учебна година

Вторник, 14 Септември 2021г. 10:44ч.

u-shte-tdzhС нова полудневна детска група в с. Роза, нова професионална специалност в Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево и изцяло обновена сграда на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик ще започне учебната 2021 – 2022 г. в община „Тунджа“. Общо 123 първокласници в първия учебен ден ще получат подарък от община „Тунджа“ - раничка с книжките „Приказки за първолака“ с обръщение на кмета Георги Георгиев и „Омайниче и бръмбазъче“ от Иван Гранитски. 

Продължение...

 
 

400 книги от ИК "Захарий Стоянов" за тунджанските училища

Вторник, 14 Септември 2021г. 07:49ч.

01-gran-kiИздателство „Захарий Стоянов“ дари 400 заглавия на тунджанските училища в навечерието на новата учебна година, съобщи на редовния брифинг с ямболските медии издателят Иван Гранитски. Дарението включва детска, учебна, помощна и класическа литература и ще обогати ученическите библиотеки в десетте тунджански училища. 

Продължение...

 
 

Страница 7 от 410