Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Обявиха график за пръсканията срещу нашествието на щурци

Сряда, 08 Септември 2021г. 10:16ч.

sgrada-liato-1Община „Тунджа” уведомява жителите на селата, че заради нашествието на щурец-пустинник, в следващите дни ще се извърши третиране с инсектициди преди обяд до 10.00 часа и вечер след 19.00 часа на района около населените места. Графикът е следният: 

Продължение...

 
 

Лятното училище завърши с балони, торти и подаръци

Вторник, 07 Септември 2021г. 14:51ч.

DSC02233В истински празник се превърна последният ден от лятното училище в село Кукорево. Пред своите родители бъдещите първокласници демонстрираха какво са научили по време на едномесечното обучение и със забавни игри и танци показаха знанията си за буквите, звуковете и цифрите и пресъздадоха сцени от приказки. На финала на тържеството те изпратиха балон с послание за успех на всички първокласници.

Продължение...

 
 

Изпълнители от България и Украйна на една сцена в Победа

Вторник, 07 Септември 2021г. 07:13ч.

01-pobeedaНа големия български празник – Денят на Съединението, община „Тунджа“ отново организира фолклорния концерт „Всички българи заедно“ в село Победа. Тази година той прерасна и във финал на „Поход на единението българско“ и събра на една сцена български и бесарабски фолклорни изпълнители.

Продължение...

 
 

Георги Георгиев: Преоткриваме уроците на Съединението

Понеделник, 06 Септември 2021г. 10:34ч.

Georgi Georgiev-Tundja136 години ни делят от един от най-върховите и славни моменти от българската история – Съединението на България!  То е символ на историческия възход на българския народ, който доказа, че има дързостта, силата и мъдростта сам да кове съдбата си и да отстоява свободата си!
Днес с още по-голяма сила преоткриваме уроците на Съединението!

Продължение...

 
 

Община Тунджа отбелязва Деня на Съединението с празник в Победа

Петък, 03 Септември 2021г. 14:51ч.

po-be-daДенят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия ще бъде тържествено отбелязан на 6 септември в село Победа. Празникът ще започне в 09.30 часа в центъра на селото с поднасяне на цветя на паметника на загиналите във войните жители на село Победа.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 410