Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Декоративни дръвчета и храсти за всички тунджански селища

Понеделник, 11 Април 2022г. 17:52ч.

04-tuiteЗа седмицата на гората община „Тунджа“ осигури посадъчен материал – декоративна растителност за всички 44 села. Първите две дървета, от вида кедър, бяха засадени при официалното откриване на спортния комплекс „Априлец“ в село Бояджик от кмета на общината Георги Георгиев и от кмета на селото Елена Маджарова.

Продължение...

 
 

"Слънцето грее еднакво за всички", празник в Кукорево

Петък, 08 Април 2022г. 07:44ч.

05-romchetaВ Народно читалището „Виделина- 1928“ село Кукорево се проведе интерактивно семейно занимание с деца и родители, под мотото „Слънцето грее еднакво за всички“. То беше организирано по проект „Желани пространства – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места”, съвместно с детска градина „Щурче“. Целта на празника е насочена към толерантността, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Продължение...

 
 

Поземлени имоти за над 1,5 млн. лв. продаде на търг Община Тунджа

Вторник, 05 Април 2022г. 10:07ч.

07-tyrgoveСедем поземлени имота на обща стойност 1 588 056 лв. без ДДС бяха продадени на последния търг, проведен в община „Тунджа“. Три от имотите с площ над 452 дка, които бяха продадени за 1 216 610 лв. без ДДС, са в землището на село Безмер.

Продължение...

 
 

Книга за детството на художника Иван Димов представиха в Маломир

Събота, 02 Април 2022г. 17:36ч.

05-petia.alГолямата детска писателка Петя Александрова представи в Маломир - родното село на художника Иван Димов,  книгата „Прозорче“, която разказва за неговото детство, пресъздадено и чрез ярките и самобитни илюстрации на самия художник. Това беше и първата празнична проява от програмата за Деня на община „Тунджа“ – 22 април, посветена на Международния ден на детската книга. 
В обновеното читалище децата от детската градина на Маломир,  ученици от училището в с. Тенево и съселяни на Иван Димов се срещнаха с авторката на „Прозорче“, която е издала над 40 книги – над 30 детски и 10 за възрастни. 

Продължение...

 
 

Пейнтбол игри по проект "Пъстра палитра"

Вторник, 29 Март 2022г. 19:27ч.

05-paintballПейнтбол игри в изпълнение на Дейност 4 „Пейнтбол на село – в училище и детската градина“, по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“ се проведоха в няколко тунджански селища. Домакини на интерактивните дейности бяха Начално училище „Св. Климент Охридски“, с. Крумово, община „Тунджа“ и Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза, община „Тунджа“, а организатор и изпълнител е „ЯША-Я“ ЕООД, гр. Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 8 от 432

banner 300x250 PASHA