Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа

Новини от Община "Тунджа"

map-tundzhaОбщина Тунджа е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и е една от съставните общини на Ямболска област като заема северозападната й част.
Обширната територия, която обхваща я нарежда на второ място по големина сред общините в Република България. Община Тунджа е с площ от 1218.36 кв. км.
Граничи с общините Стралджа, Сливен, Нова Загора, Тополовград, Елхово и Болярово.
По своята териториална конфигурация и административно устройство, община Тунджа се отличава със своята уникалност. Характерно за общината е, че няма административен център. Обединаява 44 населени места от селски тип, разположени около общинския и областен център гр. Ямбол, които са равнопоставени от административна гледна точка.

Започнаха ученическите еко-лагери на Бакаджиците

Четвъртък, 02 Септември 2021г. 18:10ч.

01-lageriВ Посетителския център на община Тунджа в лесопарк Бакаджик започнаха ученическите екологични лагери. Те са част от дейностите по проект „Подобряване на природозащитното състояние на видове в мрежата Натура 2000, чрез подхода Водено от общностите местно развитие в територията на МИГ Тунджа“, който се осъществява от фондация „Екология, Комуникации и общество“. Финансирането е по ОП „Околна среда“.

Продължение...

 
 

Щурец-пустинник напада села, от петък започват пръскане

Четвъртък, 02 Септември 2021г. 13:00ч.

roza-10Щурци нападнаха тунджански села и влязоха в дворовете и къщите на хората, които живеят в покрайнините. От петък община „Тунджа“ започва пръскане на площите край селата, откъдето нахлуват насекомите, необходимо е пчеларите да бъдат уведомени. Самото пръскане ще стане сутринта до 10.00 или вечерта след 19.00 часа.

Продължение...

 
 

Коневец остана без най-стария от трите вековни дъба

Вторник, 31 Август 2021г. 18:49ч.

dubТунджанското село Коневец остана без най-стария от трите вековни дъба, след като мълния го разцепи на две. В момента тече процедура по заличаването му от регистъра на вековните дървета. При среднощна буря преди повече от месец страшен тътен разтресъл селото и на сутринта всички с ужас видели, че най-високият и най-старият от трите вековни дъба е унищожен, защото е разцепен на две от мълния, разказва кметският наместник Йовка Желева.

Продължение...

 
 

Община Тунджа дари българска литература в Болград

Понеделник, 30 Август 2021г. 18:15ч.

bolgraadДарение от 120 тома съвременна българска литература направи община „Тунджа“ на Болградската гимназия и на Българския културен център в Болград, съобщи кметът Георги Георгиев. Дарението е връчено по време на официалното посещение на тунджанската делегация за тържествата по повод 200-годишнината от създаването на града със съдействието на издателство „Захарий Стоянов“ и издателя Иван Гранитски.

Продължение...

 
 

"Тунджа" за свободна индустриална зона с Ямбол и Сливен

Четвъртък, 26 Август 2021г. 16:04ч.

tadarakovС пълно единодушие Общински съвет „Тунджа“ одобри „Отворена концепция“ за развитието на община „Тунджа“ за периода 2021-2040 г. и за създаване на обща Свободна икономическа зона и Свободна индустриална зона с община Сливен и община Ямбол.

Продължение...

 
 

Страница 9 от 410