18.9 C
Ямбол
07:06 | неделя, 16 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоКоментариРекорди в криза

Рекорди в криза

delnik-dianaКризата мобилизира целия потенциална община Тунджа и тя отново надмина Възможностите си, реализирайки рекорд на собствените приходи, напук на тежката икономическа ситуация, обедняването на хората и ограничаването на бизнеса. Нищо обаче не се случва от само себе си и не е плод на някакво добро стечение на обстоятелствата, а е упорита и целенасочена работа от страна на администрацията и съпричастност от страна на гражданите и бизнеса, които осъзнават, че преди да поискаш, трябва и да дадеш.

Предизвикателствата на кризата отново доказаха и може би най-ценното постижение на тунджанската община – способността да създаде общност. От една страна администрацията полага максимални грижи за своите граждани, помагайки на най-нуждаещите се и опитвайки се всячески да подобри живота на всички свои жители. От своя страна тунджанските хора и тунджанския бизнес също проявяват отговорност, давайки своя дан към общността, плащайки своите данъци и задължения навреме, за да може общината да изпълни
задълженията си към хората.
Критерий за добре свършена работа са и привлечените по европейски проекти средства, които почти се равняват на общинския бюджет и които са насочени отново към хората, а резултатите от тях са видими от всички. Обновените сгради на 11-те читалища радват окото на всеки, а самодеците имат много по-добри условия за репетиции. Ремонтираните пътни участъци са в полза на хората и на най-големите инвеститори в общината, които създават и най-голяма заетост. Голяма е ползата и от проекта за социален асистент, защото помага на нуждаещите се и създава заетост.
Това достижение за общност е може би най-ценния резултат от последователната политика на общината в полза на хората.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
18.9 ° C
18.9 °
18.9 °
75 %
0.2kmh
0 %
нд
29 °
пн
32 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се