31.1 C
Ямбол
13:06 | понеделник, 24 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоКоментариЗагубени в комуникацията

Загубени в комуникацията

delnik-svetlanaЗагубени не в превода, а в комуникацията са Общинският съвет на Ямбол и неговият кмет. Така става, когато едната страна – кметът и стоящата зад него администрация не са открити, а казват нещата на час по лъжичка, оттук-оттам, и човек с тази никаква информация трябва да взема решения. Когато кметът се отнася високомерно към опонетните си, а за другите не го е грижа, защото те и с информация, и без нея ще гласуват правилно. Когато другата страна – значителна част от съветниците, са недоверчиви, подозрителни, мнителни и имат твърде много основания за това. А отгоре на това има и трета страна – една безмълвна група от съветници, които се люшкат натам, накъдето ги отвява интересът им, защото и това да се продадеш добре не е лесна работа. Непоносимостта между кмет и Съвет е явна и тя дава своите, понякога горчиви, понякога пречистващи плодове. Вярвам, че не звучи наивно – когато една общинска администрация работи открито, без манипулации, не се уморява да обяснява, да разяснява още и още какво и защо го прави – няма такъв, който да застане срещу нещо очевидно добро за града ни. Имало е такива примери. Ала ситуацията е уви, много, много различна.
Фал старт или по точно провал беляза Деня за национално бягство от училище.

Първо желанието да не влязат в учебни часове нямаше нищо общо с подкрепата, която декларираха 10 500 ученици във Facebook, че на 3 януари няма да бъдат в класните стаи. Медиите проследиха та-зи заявка, но резултатът не е по-различен от тези, които сме виждали през годините, след няколкото празнични дни. Второ, в първия работен ден, част от учениците, които пътуват от селата винаги си позволят да пропуснат първите часове или просто да не уважат часовете за целия ден.
Родителите, които по принцип са против децата им да бягат от училище, сега написаха извинителни бележки, които са съвсем законни. Всъщност, те подкрепиха наследниците си, за да имат още един ден да си отспят.
Учителите не се притесниха чак толкова, тъй като не вярваха, че средношколците ще постигнат 100 % резултат.
Истина е, че цялата тази инициатива ученици да издействат по-дълга ваканция чрез протест и митинги от образователното министерство си беше чиста проба идеализъм. Положителното е, че учениците заявиха на глас исканията си, но не им достигна социален опит да осъществят намеренията си. Факт е, че дори и този провал е част от социалния опит. По-важно е да не се повтарят грешните опити и да се научи поредния житейски урок.

Предишна статия
Следваща статия
ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
31.1 ° C
32.2 °
31.1 °
29 %
4.1kmh
0 %
пн
34 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °
пт
33 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се