23.1 C
Ямбол
18:07 | четвъртък, 25 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоСтранатаНови стенограми от разговори между Б.Борисов и В.Танов

Нови стенограми от разговори между Б.Борисов и В.Танов

yavor-dachkovЖурналистите от в. „Галерия“ Явор Дачков и Кристина Патрашкова огласиха днес други три разговора на Ваньо Танов. Два от разговорите са с премиера Бойко Борисов, а един от тях е с директора на митницата на летище „София“ Павел Манченко. Записите на разговорите този път не са предадени лично на Явор Дачков, а са получени на флашка в пощенската кутия на вестника още в петък. „Тези разговори са водени късно вечер. Бойко Борисов обяснява на Танов, че има едно момче, с което той рита топка и то е работило на аерогарата, но тъй като е бил преместен, Борисов моли Танов той да бъде върнат на работа обратно.

Танов се обажда на директора на митницата на летището Павел Манченко, който от своя страна казва, че това ще се случи. Бойко Борисов не праща името на това момче, а праща SMS с ЕГН на това момче, а Ваньо Танов решава, че това е мобилен телефон и го набира. Впоследствие Борисов му обяснява, че това му е ЕГН-то“, обясни Кристина Патрашкова.
В първия запис, с който журналистите от в „Галерия“ разполагат, Танов звъни на премиера и му казва: „Пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода…“, Борисов му отговаря: „Не бе, т’ва му е ЕГН-то бе, не мобилен“ и дообяснява: „Т’ва му е ЕГН-то. Т’ва е едно момче, където рита топка с мене бе, там от Аерогарата…И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той, понеже идва да рита с мене по обед, го преместил на друго място“. Ваньо Танов казва само: „Еми…ще го реша веднага“. Следва разговор с директора на митницата на летище „София“.

Танов звъни на Манченко и го пита: „Николай Методиев Вучев имаш ли и след като чува потвърждението на Манченко, Танов пита: „Къде си го преместил?“. Манченко казва: „Ми, той е от тия телкаджийте мисля… При нас някъде в сградата, нямам спомен вече… Те нали са 16. Трябва да проверя точно. Какво да го пра’име?“. Ваньо Танов казва само: „Рита футбол“, а Манченко започва да се смее и казва : „Така ли стана. Еми…футболист човека“. След това Танов пита директора на митницата къде е работил пред това този човек и след като получава отговор, че той е бил на Термина 2, казва само: „Тря’а да го връщаме на Терминал 2“, а Манченко обещава: „Добре. Ще го върнем в понеделник“. Ваньо Танов се съгласява с думите: „Пиши го в понеделник, като дойдеш“ и разговорът приключва.
От третия запис на разговор, с който разполага „Галерия“ става ясно, че Танов се е обадил на премиера Бойко Борисов, за да му обясни какво е говорил с директора на митницата. Танов казва: „В понеделник ще го върне там“, а Борисов само казва: „Добре. Благодарим много“. /БГНЕС

 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
умерен дъжд
23.1 ° C
23.9 °
23.1 °
83 %
1kmh
100 %
чт
22 °
пт
31 °
сб
32 °
нд
36 °
пн
39 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се