Начало Страната КНСБ: 7-8% трябва да се увеличат заплатите в частния сектор през 2011г.

КНСБ: 7-8% трябва да се увеличат заплатите в частния сектор през 2011г.

levove-2Възнагражденията в частния сектор трябва да се увеличат със 7-8 процента, а минималната заплата от 1 юли трябва да се увеличи с 40 лв. и да стане 290 лв. Това се казва в позиция на КНСБ за политиката по доходите и заетостта.
Според синдикалната организация „още с периода на възстановяване трябва да се провежда активна политика по доходите, гарантираща нарастване на жизнения стандарт на населението“.
В становището си КНСБ припомня искането си да се възстановят преговорите с работодателските организации за договаряне на препоръчителен ръст на заплатите, каквито не са водени повече от две години. „Считаме за недопустимо продължаване на практиката на просрочване изплащането на работни заплати и натрупването на задължения към персонала, когато няма ясно определени, приемливи срокове за погасяването им“. Успоредно с прилагането на гъвкави схеми на намалено работно време, ротация и споделени работни места, да се насърчава заетостта във високотехнологичните сектори и да се разкриват нови „зелени“ и „бели“ работни места“. /ДНЕВНИК

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Exit mobile version