24.1 C
Ямбол
00:06 | сряда, 26 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоСтранатаХрани и цветя на едро само на тръжище

Храни и цветя на едро само на тръжище

borsa-zelenchuciТърговията на едро с храни и цветя вече ще става само на тържище или пазар на производителя. Това предвиждат промени в Закона за стоковите борси и тържищата, които бяха одобрени днес от правителството. Предстои приемането им и от Народното събрание, за да влязат в сила.
Правят се изменения на определението за стоково тържище и за пазар на производителите. Въвежда се изискване търговията на едро с налични храни и цветя да се извършва само на стоково тържище или пазар на производителите. В обхвата на това изискване не попадат търговските обекти, представляващи магазин или вериги от магазини за самообслужване за продажба на едро и дребно на храни и нехранителни стоки, както и сделките между производител или вносител с преработвателно предприятие. Извън изискването са и директните доставки до обекти за продажби на краен потребител и седмичните пазари.
Причината за промените в закона са, че през последните години има тенденция към нарастване на нерегламентираните места за търговия на едро с храни. Съществуването на подобни места е предпоставка за укриване на данъци, а също така представлява и нелоялна конкуренция, е посочено в правителственото съобщение. /ДНЕВНИК

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
24.1 ° C
24.1 °
22.8 °
60 %
4.1kmh
40 %
вт
24 °
ср
33 °
чт
32 °
пт
33 °
сб
34 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се