33.1 C
Ямбол
18:06 | понеделник, 24 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоКоментариСъжалявам, извините, sorry

Съжалявам, извините, sorry

delnik-taniaНа хората за пореден път им писна, а премиерът съжалява. Превозвачи и шофьори протестират за високите цени на горивата, а той съжалява, но не зависело от държавата.
Не зависи обаче доколко? Сигурно не зависи от държавата облагането с данък на друг данък както е случая с горивата. Сигурно шофьорите или бензинджиите са измислили горивата да се облагат с акциз и после да има се начуква данък добавена стойност. Много съжалява човекът. И ние съжаляваме наш министре, но никой не ни пита за създаването на нова структура – Център за борба с корупцията и организираната престъпност в България – БОРКОР, за която правителството реши да даде милиони. БОРКОР – какво ми идва на ума няма да спомена, защото не е едно и ще се проточи тирадата ми, а и някои от асоциациите са леко за цензура.

Може и да ни се стори добра идея създаването на експертна група, която уж щеше търси сметка на търговците за цените на хранителните продукти, но това, което ще се създава всъщност е поредната глупост. Изключвам момента, в който пенсионерите ще вземат някой лев отгоре да правят мониторинг на цените в магазините. Но включвам момента да правят наблюдение за мъмрене. Ай стига! Ще се плащат едни пари на едни хора, на една администрация, на едни наемници, ама за какво – точно така, за мъмрене, ако нещо не им хареса. При констатирани деформации и отклонения от нормалните нива на формиране на цените ще се искат обяснения, беше обяснил министърът на земеделието и храните. Мъмренето дори за малолетните е най-слабата мярка, те са малки, но вече знаят – Пей си Пенке ле, кой ли те слуша!
Сега една друга гениална идея кръжи над София града. Нов конак за управата, по-гиздав и харен разправят. Тъй както се полага. Полага ли им се или не на софийските управници оставям софиянци да отговорят, но май това преместване не е по заслуги. Обаче полагането няма нищо с финансовата страна на нещата по тая рокада. Сигурна съм, че премиерът съвсем съжалително няма да си ги изкара тия разходи от собствения джоб, пък ако ще и да бе владетел на 80 царства или половината свят. Както се казва – познай от три пъти кои са тия дето ще плащат? Прав е Бойко, че сме за съжаляваме.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
33.1 ° C
33.1 °
32.2 °
29 %
7.2kmh
0 %
пн
33 °
вт
35 °
ср
34 °
чт
33 °
пт
34 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се