22.1 C
Ямбол
01:06 | сряда, 26 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоСтранатаЗадължително целодневно обучение за всички второкласници от есента

Задължително целодневно обучение за всички второкласници от есента

uchenici-2ri-klasОт есента на новата учебна година 2011 г. целодневно обучение ще бъде въведено и за децата от ІІ клас на държавните и общинските училища. Това ще става само при желание от страна на родителите и при наличие на необходимите санитарно-хигиенни условия, съобщи праавителствената информционна служба.
Миналата година целодневната организация на учебния ден беше въведена само за първокласниците.
Поетапното въвеждане на целодневна организация на учебния процес съдейства за преодоляване на някои проблеми и негативни явления в българското училище, свързани с отпадането на учениците, с понижаване на качеството на обучението, както и с увеличаване на силата на въздействие от страна на неформални групи извън семейството и училището, е посочено в съобщението.
Наред с това наличието на втори учител (възпитател) създава предпоставка за среща на детето с алтернативен педагогически стил на общуване, който може да е от първостепенна значимост за подготовката му и изявата му в училище.
Предвижда се да бъдат обхванати около 41 800 ученици от II клас, като в това число не са включени пътуващите ученици от средищните училища. Необходимите средства – 5.5 млн. лв., са осигурени по бюджета на Министерството на образованието. /ДНЕВНИК

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
22.1 ° C
22.1 °
17.2 °
73 %
3.1kmh
40 %
ср
33 °
чт
32 °
пт
33 °
сб
34 °
нд
26 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се