19.2 C
Ямбол
20:04 | петък, 12 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииПровалената сесия, позицията на кмета

Провалената сесия, позицията на кмета

Общинската администрация разпространи позиция на кмета на Ямбол Георги Славов  по повод проваленото заседание на Общинския съвт. Поместваме текста без редакция:

„Днес Ямбол видя за пореден път кой работи против интересите на града. Отговорните за това да не се решават ключови въпроси, касаещи облика и благоустрояването на Ямбол, са тези, чийто банки останаха празни на свиканата днес извънредна сесия на Общински съвет – Ямбол. Заради бойкота на съветниците от БСП, отцепниците от групата на ГЕРБ, ДПС, и няколко „независими”, извънредното заседание бе провалено. Така, за  пореден път останаха негласувани решения по изключително важни и спешни за града въпроси. Последствията от това са: – Проваляне и почти сигурна загуба на дейностите по ремонт и цялостно възстановяване на двата парка – Градската градина, парк „Боровец”, както и на улиците „Ал. Стамболийски”, „Страхил” и пл. „Г. Дражев”; – няма да има ремонт на улици, за каквито категоричното си искане декларираха повече от 8000 граждани в подписка; – гавра с хората, чакащи за общински жилища.

„Освен, че проблемите на града и на хората са без значение за тях, мнозинството от съветниците и най-вече председателят за пореден път показаха, че не им стиска да излязат на трибуната на ОбС и от там да заявят открито на гражданите – Вашите проблеми не ни интересуват”, коментира ситуацията кметът на Ямбол Георги Славов. „Ако имаха доблестта да заявят – Ние не искаме в този град да се случва абсолютно нищо – не искаме ремонтирани улици, не искаме канализация на Каргона, не искаме обновени паркове, те нямаше да се крият, както направиха днес”, допълни още кметът. Случилото е ярко доказателство, че Общинският съвет в Ямбол е тотално обезличен и обезсмислен като институция. Функционирането му е сведено до прищевките на един единствен човек. Затова и една от точките в дневния ред на сесията беше тази за смяна на председателя на ОбС. Системно неизпълнение на задълженията си, разписани в ЗМСМА и груби нарушения на Правилника на ОбС бяха мотивите, с искане за неговото сваляне. „Де факто, общинският съвет не изпълнява ролята си на орган, призван за взема решения, касаещи развитието на града. Тъкмо напротив – всячески се блокира работата на общината и бъдещето на Ямбол”, категоричен е кметът Георги Славов. „Ясно е, че мотивите на съветниците са политически предвид наближаващите избори, но тук не става въпрос за политика, а затова как ще изглежда градът ни и как ще се развива в близките 20-30 години. Оправени улици или политически тарикатлъци, канализация или политика, паркове или политика – това е изборът, който съветниците, натрапват на ямболлии. А дали са питали ямболлии кое им e по-ценно? – попита кметът. И пак ще кажа: Става дума за нещо повече от политика, става дума за бъдещето на града!”

 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
69 %
3.8kmh
75 %
пт
20 °
сб
22 °
нд
25 °
пн
27 °
вт
26 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се