33.1 C
Ямбол
15:07 | сряда, 24 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоКоментариНай-охраняваната държавна тайна на Републиката - II

Най-охраняваната държавна тайна на Републиката – II

hr-karastoianovПреди няколко броя (връзка към статията) попитах може ли някой да ми каже къде ги има окончателните данни от грандиозното преброяване през март 2011? Интересува ме по-точно броят на нашите братя със смуглоезично самосъзнание – роми, цигани, мангали, все едно под какво кодово наименование са обозначени в графите на националната статистика.
И си признах, че или не знам как да търся, къде да търся и така нататък, или ще се окаже по-вярно мрачното ми предположение, че числеността на въпросния етнос е най-свирепо охраняваната държавна тайна в България…
Е, оказа се, че и други са закъсали в търсенето на тези данни и че все пак вярно било второто:

че не са изнесени тези данни, че това е най-срамната тайна на държавата. Ето, имало някакъв Център за демографска политика и неговият председател Искрен Веселинов, разтревожен от слуховете за нарушен демографски баланс в полза на ромите, е поискал по законния ред за достъп до информация точни данни от НСИ за етническия състав на българското население според последното преброяване.
Тъй като по неясни причини НСИ забавя обещаното за началото на юни огласяване на данните, Веселинов пита какви са причините за това. Веселинов се интересува и дали служители на НСИ са се срещали с членове на правителството, за да им съобщят резултатите от преброяването, свързани с етническа принадлежност и майчин език.
„Междувременно в медиите започнаха да се появяват различни информации за драстична промяна в етническия баланс у нас – споменават се между 1 и 2 милиона за числеността на циганите. Липсата на информация породи най-различни слухове, включително и спекулации за драстична
промяна на етническия баланс“, коментира още шефът на Центъра за демографска политика.
Точно така си е: там, където липсва официална информация, избуяват слуховете.
В случая слуховете са, че циганите се роят със страшна сила и че са едва ли не половината от живеещите в България. Убеждавали са ме умни, но разтревожени хора, че имало места у нас, където сред първолачетата я имало, я нямало едно-две българчета, а всички останали били мангалчета. Разбира се, при подобни разговори никога не става въпрос за това, че има пък и училища, където няма пукнато ромче, но то е напълно в реда на информационната система „Една жена ми каза на опашката в гастронома“ – тоест най-важният източник на информация.
Да беше само жената от гастронома!…
Със сигурност никой не е забравил, че „Атака“ влезе стремително в парламента,
благодарение на една звънка, точна и ужасяваща думичка: ЦИГАНИЗАЦИЯ! И други политически формации говореха за тези проблеми, но страшилката „циганизация“ свърши повече работа от всички останали лозунги и постулати.
Същият този Център за демографска политика през ноември миналата, 2010 година, изнесе потресаващата новина, че през 2050 година България става ромска държава.
През същата тази година според изчисленията на експертите ромските братя и сестри ще наброяват 3,5 милиона народ, а турците – 1,2 милиона души.
И какво остана от българите? Малцинство от едва 800 000 души.
Тези прогнози се базират на данни от официалното преброяване на населението.
Ето, видяхте ли? „Данни от официалното преброяване на населението“. През
ноември 2010! Тоест, кое официално преброяване?… Карай да върви – една жена го каза в гастронома…
Понеже онази информация беше взета твърде на сериозно от някои сайтове, веднага се зададе и въпросът: „А кой ще издържа всичките три и половина милиона роми, за да продължават да се плодят?“
Много ясно – ще дойдат колонизаторите! Така и така, ако до 20 години държавата не промени политиката, българите изчезват!
„Обяснението на специалистите от центъра е, че българите губят своята идентичност. Към днешна дата дори не кръщават децата си с българските имена. Какво беше положението преди повече от 20 години? Човек нямаше право да кръсти детето си както му скимне, а трябваше да избира само между българските женски и мъжки имена.“
Ето това е то! „Преди 20 години!“…
Само че, мили приятели, този Искрен Веселинов не е „една жена ми каза в магазина“. Искрен Веселинов е политик. Председател е на ВМРО в Русе. Общински съветник. А от миналата седмица вече е и кандидатът за кмет на „Синята коалиция +“ в Русе. Неговата кандидатура е била предпочетена пред кандидатурите на тамошните лидери на СДС и ДСБ!
И ето че първата работа на бъдещия кандидат е да вдигне олелията с премълчаваните от НСИ данни за броя на циганите и за демографския дисбаланс!…
Тоест, страшилката вече бръмчи!
По което се познава: изборите наближават!
ПП: Засега, разбира се, още не е произнесена плющяща думичка като Волен-Сидеровата „циганизация“. Да не би причината да е в това, че на първичните избори за обща кандидатура на „Синята коалиция“ да имаше необичайна гражданска активност на онази етническа група, чиято численост продължава да бъде най-охраняваната държавна тайна?!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
33.1 ° C
35 °
33.1 °
31 %
7.2kmh
75 %
ср
33 °
чт
28 °
пт
31 °
сб
32 °
нд
35 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се