12.1 C
Ямбол
12:04 | вторник, 23 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоСтраната940 9400 - горещ телефон за сигнали за нередности в транспорта

940 9400 – горещ телефон за сигнали за нередности в транспорта

avtobusМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски представи директния телефон 02 940 9400 и специалния интернет сайт www.transportinfo.bg, на които гражданите ще имат възможност да подават сигнали за нередности в транспорта.
„На всички подадени сигнали ще се реагира адекватно и максимално бързо, като операторите при необходимост ще предават сигналите към други компетентни институции“, каза министър Московски. Той призова всички граждани да използват телефона при основателни причини.


Системата за подаване на сигнали е създадена по инициатива на министър Московски и е част от предприетите мерки за подобряване на безопасността и контрола в транспорта, както и на транспортното обслужване в страната.
Телефонът за сигнали дава възможност чрез един номер 02 940 9400 гражданите да подават сигнали, свързани с автомобилния превоз на пътници и товари, както и с железопътния и водния транспорт.
До момента хората можеха да сигнализират за нередности и проблеми в различни видове транспорт и свързаните с тях администрации на различни телефонни номера. С единния телефон обажданията за отделните транспортни сектори се поемат на едно място. До момента гражданите не можеха да проследят пътя на обработка на сигналите. Вече всеки сигнал се регистрира в централна електронна информационна система на МТИТС и във всеки момент чрез сайта www.transportinfo.bg може да се проследи неговия статус.
Когато гражданин набере телефона, гласово съобщение го насочва към конкретната транспортна сфера. След натискане на бутон – например 1, той се насочва автоматично към представител на отговорната администрация. Служителят записва имената, телефонния номер, електронния адрес и конкретния казус, след което дава входящ номер, с който жалбоподателят може да следи развитието на проверката по случая на страницата на портала и накрая да получи отговор какво е предприела администрацията.
Телефонният разговор се таксува според тарифния план на оператора на жалбоподателя. Сигналите се приемат в рамките на работното време на администрацията, като няма да се обработват анонимни сигнали. Максималният срок за отговор е 30 дни.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
12.1 ° C
13.3 °
12.1 °
100 %
4.1kmh
100 %
вт
13 °
ср
23 °
чт
20 °
пт
19 °
сб
18 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се