32.1 C
Ямбол
13:06 | сряда, 19 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоКоментариДа им имам проблемите!

Да им имам проблемите!

hr-karastoianovОт всички заглавия, отнасящи се за доминиращата новина от вчерашния ден, лично на мен най ми хвана око ей туй на: „Малки, но работливи“.
Е, някои го дават по-научному: „Откриха връзка между размера на пениса и държавната икономика!“ – обаче „Малки, но работливи“ направо хваща същината на проблема…
Става дума, разбира се, за страхотното откритие на някой си финландски учен на име Тату Уестлинг. Пише, че е учен, но не съм много сигурен, че doctoral student означава баш учен… – както и да е. И този, значи, Тату Уестлинг, докторант в Хелзинкския университет и специалист в икономическите анализи си задал твърде важния за съвременната наука въпрос: има ли връзка между големината на мъжките полови атрибути и брутния вътрешен продукт на една нация.


И като резултат се появява изследването му „Male Organ and Economic Growth: Does Size Matter?“ Тоест „Мъжкият орган и икономическият растеж: има ли значение размерът?“ Публикува го това нещо в серията с дискусионни материали на Хелзинкския център за икономически изследвания. От там новината цъфва в Yahoo news, а от там вече просто нямаше начин да не блъвне и в прогресивния български печат.
Сто двайсет и една държави е изследвал човекът и на базата на този си труд е установил, че когато при една нация средностатитическата дължина на половия орган надвишава 16 сантиметра, за нея започват икономическите проблеми. Същото явление се наблюдава и при държавите, чиито представители са със съвсем малки членове – под 12 сантиметра.
А пък най-проспериращи били икономиките, задвижвани от граждани с размер на мъжествеността им 13,5 сантиметра.
Така…
На това място обикновено си задаваме въпроса:
КЪДЕ СМЕ HИE?
Ами няма ни! Не сме в списъка на Тату! Папуа Нова Гвинея я има, Бангладеш го има, има ги почти всички африкански държави, а България я няма…
Неприятно, много неприятно, но да видим какво става по-нататък.
По-нататък става това, че научната общност била посрещнала резултатите доста предпазливо. Защото неговият статистически анализ се основавал на данни, чиято стойност бил спорна. А именно, че Уестлинг бил използвал станалата известна напоследък „световна карта на пениса“, публикувана в сайта EveryOneWeb.
Видях я аз тая карта – не точно в EveryOneWeb, а в Targetmap, където е по-подробна. (www.targetmap.com)
Там, господине
Уестлинг, ни има!
И то в доста добра позиция според дължината на мъжкото ни достойнство, (между 14,88 и 16,10 сантиметра), което обаче от друга страна ни поставя в лоша икономическа графа, според размислите и страстите на Тату Уестлинг. Румъния например откъм размерите може и да е в по-неизгодна ситуация, но от икономическа гледна точка е по-добре от нас. Турция и тя…, но както и да е.
Според препечатаното от Yahoo news научно съобщение, някои специалисти били склонни да вземат насериозно резултатите, получени от Тату Уестлинг. Според социални психолози хората с малки членове, поради сексуалната си фрустрация, са по-склонни да работят неуморно, за да спечелят повече пари и да компенсират с други средства своята сексуална нищета…
И обратното е вярно. Народи, които нямат с кой знае какъв икономически рахат да се похвалят – хвалят се с това какви мъже са под юргана. Не го казвам аз – писа го навремето Марко Семов, лека му пръст.
Всичко това пак ни препраща към старите вицове. Имаше например един такъв стар виц, в който един бил казал: „Днеска имам полов ден!“ – а като го попитали в какъв смисъл, той отвърнал: „Ами зае*ал съм ти работата!“
Какво пък – готов докторат!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
32.1 ° C
33.9 °
32.1 °
29 %
3.1kmh
20 %
ср
33 °
чт
34 °
пт
31 °
сб
32 °
нд
33 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се