7.1 C
Ямбол
11:03 | понеделник, 4 март, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституции17 ямболски бизнесмени без оръжие заради задължения

17 ямболски бизнесмени без оръжие заради задължения

nap-liato-2През месец юли 410 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. Длъжниците са публикувани в интернет страницата на НАП, обявени са и в двата списъка в сградата на Офиса в Ямбол. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 324 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 86 фирми и лица , върху чието имущество е наложено обезпечение.


Вече е задействана и процедурата по предприемане на крайните действия по принудително събиране на задължения. Някои от фирмите ще бъдат дерегистрирани по Закона за ДДС, а за други ще бъде поискано от съда обявяване в несъстоятелност. Публичните изпълнители изпращат писма до работодателите на длъжници, в които има искане за запор на заплати на неизрядните.
Продължават да се организират и търгове за продажба на имущество на некоректни длъжници. Обяви за продажба на активи, както и условията за участие клиентите на НАП- Ямбол, могат да се видят на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
лека мъгла
7.1 ° C
8.3 °
7.1 °
93 %
0kmh
100 %
пн
16 °
вт
12 °
ср
16 °
чт
14 °
пт
12 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се