18.9 C
Ямбол
07:06 | неделя, 16 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоНовиниМ. Вълов : "Стоян Проданов държи на дадената дума"

М. Вълов : „Стоян Проданов държи на дадената дума“

Интервю с председателя на Дружество „Тракия“ – Ямбол Михаил Вълов

– Защо една толкова интересна общност – на тракийските българи, реши да подкрепи кандидатурата на Стоян Проданов за предстоящите местни избори?

– Тракийците познават социалната нищета – дошли са тук с бохча дрехи и с апреживели две национални трагедии – през 1913 и 1919 г. Подложени са на геноцид и асимилация, дали с амного жертви и на бойното поле, а и невинни – на прага на родния им дом. Но винаги са живели с надеждата, с вярата, че отчаянието е порок и смъртта не е изход, с вярата, че животът е борба – за физическо оцеляване и духовно извисяване. Вярваме, че  е възможно! Познаваме професионалния и житейски опит на Стоян Проданов, неговата безрезервна финансова подкрепа на много регионални и национални културни прояви, желанието му да се заеме с непосилни за други задачи и да ги доведе до успешен финал. Знаем, че  е човек с достойнство и държи на дадената дума.

– Кои болки на тракийците и на ямболци като цяло, ще реши той като градоначалник?

– Тракийците са граждани на Ямбол, и нас ни вълнуват проблемите на града ни – съустоянието на парка, бездомните кучета, улиците осеяни с дупки, безстопанствеността, липсата на паркоместа, престъпността и много други.Те трябва да бъдат отстранени веднъж завинаги.

– Кои са основните грешки на предишните кметове, които Стоян Проданов не трябва да допуска?

– Да не повтаря в никакъв случай това, което те направиха, след като дойдоха на власт – забравиха за многото дадени обещания, забравиха поговорката „казана дума, хвърлен камък”. Лицемерието, политическата и лична наглост,подплатени с неистови финансови апетити, доведоха до техния властови крах. Някои от тях не умееха да работят, други не желаеха…

– Вашето послание към тракийците, а и към всеки ямболлия, който ще влезе в изборния ден в „тъмната стаичка”?

– Разумният човек мисли, преценява, изследва, съпоставя в полза на обществото и себе си, като част от това общество. Делата на всеки от номинираните за кметове са пред всеки от нас – избирателите. Прецени, реши и избери по качествата! За да не се оплакваме, докато осъзнаем, че животът бързо ни е отминал и е засипал с прах надеждите ни!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
18.9 ° C
18.9 °
18.9 °
75 %
0.2kmh
0 %
нд
29 °
пн
32 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се