Рекет

delnik-t_angelov

Руснаците ни имат като някакви борци – обвиниха авиокомпания „България Еър“ в рекет, в шантаж, а България, че не изпълнява задълженията си. Говорят за“пълната безпомощност на българското правителство“. Руският съюз на туристическата индустрия е подал жалба в Международната асоциация за въздушен транспорт IATA срещу „България Еър“, че не е извозила туристите. Стана ясно, че информация за скандала и за безхаберието на българските власти ще достигне и до Европейската комисия. Думата рекет звучи стряскащо за ухото на евробюрократите, какво ли ще последва… Междувременно се задейства чак партията на Путин „Единна Русия“ – нейният клон в Санкт Петербург дал 1,6 милиона рубли за полет на „Еърбъс 320“ за извозване на туристи от Варна.


Хаосът сред управляващите се засили след създадения от Цветанов скандал с Плевнелиев. Тъмни облаци покриха небето над ГЕРБ след „необмислените думи“ на уж отговарящия за успешната предизборна кампания на партията. От стъписването на управляващите се възползваха други – огромната разлика между кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и следващите две двойки кандидати изчезна. Цветанов нанесе на партията си удар какъвто не би могъл да нанесе и най-големият й враг.
През това време ден след ден горяха локомотиви на БДЖ – отново без реакция на управляващите, избухна и скандалът със спрените евросредства за Сливен. Но българските граждани не се учудваме от случващото се в нашата страна – вече е ясно, че живеем в някакъв Абсурдистан… Как ще се оправят в тази абсурдна страна да се чудят чужденците – руснаци и финландци… Както и туристите, разчитащи не на самолети, а на „най-сигурния транспорт“ – на влаковете. Да се чудят и в Брюксел какви мерки ще измислят, за да има ред в България. А ние никак не се чудим – за кой ли път ще гласуваме за някой друг на поредните избори. Единственото, което можем да направим…

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Exit mobile version