22.1 C
Ямбол
17:04 | сряда, 24 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоНовиниСтартира предизборната кампания

Стартира предизборната кампания

izbori-urnaОт днес, 23 септември, официално започва предизборната кампания за местните и за президентските избори у нас на 23 октомври 2011 година.
18 кандидат-президентски двойки ще участват в изборите за държавен глава. Ще се гласува с два отделни списъка за двата вида избори. Всеки избирател ще трябва да се разписва и на двата списъка, ако иска да гласува на двата вота – местен и президентски.
Всичките 18 двойки, кандидат- президенти и вицепрезиденти на страната отговарят на изискванията да имат постоянен адрес в България, да нямат друго гражданство, гражданството на техните родители също да е българско, да не изтърпяват наказание „лишаване от свобода“ и да не са под запрещение.

Те са посочили настоящите си адреси за последните пет години. Това са: кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова; кандидатите на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов; кандидатите на „Атака“ Волен Сидеров и Павел Шопов; кандидатите на коалиция „Съюз на десните сили“ Румен Христов и Емануил Йорданов; на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева; двойките, издигнати от инициативни комитети – Меглена Кунева и Любомир Христов; Алексей Петров и Николай Георгиев; Венцислав Йосифов и Илиян Димитров; Светослав Витков и Венцислав Мицов; Димитър Куцаров и Камелия Тодорова, Николай Василев и Владимир Савов; кандидатите на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева; номинираните от Национално движение „Единство“ Сали Шабан Ибрям и Валентина Гоцева; кандидатите на БЗНС Николай Ненчев и Жеко Иванов; на Българската демократична общност – Андрей Чобанов и Ангел Мирчев; Стефан Солаков и Галина Василева от Национален фронт за спасение на България; Мария Капон и Николай Кисьов от Единна народна партия; Павел Чернев и Анелия Делчева от Партия за хората от народа.
Кампанията ще бъде закрита в 24 часа на 21 октомври 2011 г. Денят за размисъл е 22 октомври, а изборите са на 23-ти. Не се допуска предизборна агитация 4 часа преди изборния ден и в самия изборен ден.
Според законовите разпоредби кампанията се води на български език. Кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително трябва да бъде отбелязано от чие име се издава.
Всеки агитационен материал задължително трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като въпросната информация трябва да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация също трябва да се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание./БЛИЦ

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
22.1 ° C
23.3 °
22.1 °
56 %
2.1kmh
75 %
ср
22 °
чт
22 °
пт
19 °
сб
20 °
нд
21 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се