33.1 C
Ямбол
15:07 | сряда, 24 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниВ Деня на българската община - 10 факта за Община Тунджа

В Деня на българската община – 10 факта за Община Тунджа

# Община “Тунджа” е на осмо място по реално усвоени европейски пари сред всички 264 общини в страната. Разработването и реализирането на проекти с външно финансиране по европейски и национални програми е един от най-големите успехи на община “Тунджа” през последните осем години.
# Само през 2010 г. са привлечени 12 млн.лв. финансиране от европейски фондове, което е почти колкото парите в бюджета за годината. Общият размер на приходите по извънбюджетна сметка за същата година е 15, 690 млн. лв.
# Община “Тунджа” е единствената община в България, която отмени изцяло таксите за градина за деца на 5 и 6-годишна възраст и намали наполовина, или на 14 лв., таксите за деца до 4 години в детските заведения.

# Всички ученици от общинските училища в “Тунджа” получават безплатно обедно хранене, което е изключение в национален мащаб.
# Повече от 100 000 лв. външно финансиране по проекти са усвоени вече от младежките неправителствени организации на територията на “Тунджа”  в партньорство с общината.
# Чрез услугите „Домашен социален патронаж”, „Обществена трапезария” и „Дневен център за възрастни хора” е осигурена храна за общо 573 жители на община „Тунджа” в неравностойно социално положение в 41 населени места.
# Един от безспорните успехи на Община “Тунджа” е разкриването на филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Тенево и Скалица. Всеки от тях према средно по 2000 повиквания за година.
# На практика само през 2010 г. повече от 30 % от читалищната база в “Тунджа” е изцяло ремонтирана и обновена, което едва ли има аналог в национален мащаб.  Това  стана възможно по проекта „Българското читалище – минало и настояще” и с помощ от общинския бюджет.
# Над 150 отлични ученици в община “Тунджа” са подпомогнати със стипендии и еднократно финансиране в резултат на благотворителните акции, организирани от общината и младежките неправителствени организации.
# Oбщина “Тунджа” периодично проучва и оценява мнението на гражданите , ползващи услугите й. Резултатите показват висока степен на удовлетвореност от проявените компетентност, срочност и вежливост на администрацията.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
33.1 ° C
35 °
33.1 °
31 %
7.2kmh
75 %
ср
33 °
чт
28 °
пт
31 °
сб
32 °
нд
35 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се