12.1 C
Ямбол
13:04 | вторник, 23 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоНовиниИнж. Мариета Сивкова с обръщение към избирателите

Инж. Мариета Сивкова с обръщение към избирателите

Милея за Ямбол! Искам да го възродим!
Заедно можем да му върнем силата, красотата и достойнството!

Обръщение към избирателите:

Официално завършихме своята кампания с много настроение и оптимизъм. За мен, за нас това беше училище. Научих се да бъда по-толерантна, по-диалогична, по-открита в отношенията си с хората. Мисля, че успях да предам своята политическа и гражданска култура на младите, които толкова активно работиха редом с мен. Видях как те съзряват, за да бъдат готови да заемат наистина активна своя гражданска и управленска позиция. Хората в началото бяха повече обезверени и апатични, сега в края – са някак по-живи, по мотивирани, търсещи правилния избор.

Удовлетворена съм, че водихме организирана кампания с ясна цел – победа. Застанахме открито пред хората, с честно лице, говорихме с тях, видяхме проблемите им, поехме конкретни ангажименти. Ямбол се съживи, вярвам че заедно ще успеем да му върнем силата и самочувствието, красотата и достойнството.
В първия етап на кампанията успяхме да изработим програмата за управление на Ямбол. Откроихме 5 основни приоритета – съживяване и модернизиране на икономиката и индустрията; благоустрояване на нашия град; подпомагане на малкия и семейния бизнес; предоставяне на нови социални услуги; комплексна грижа за децата и учащите се, за здравето на ямболци. Защо точно тези пет? Защото те са едно разумно съчетание на нещата, които реално могат да се направят за 4 години, те заедно са предпоставка за истинско ВЪЗРАЖДАНЕ на Ямбол. Има начин, искам и заедно можем наистина да върнем силата на ямболската икономика и индустрия, тя да е отново печеливша и модерна, за образовани и мислещи хора, с добри доходи и професионална реализация. Особено държа така да работим, че да се възроди гражданското и националното самочувствие и достойнството на Ямбол и ямболци. Трябва да възстановим и истинската демокрация и демократичност, при която гласът на ямболци се чува ясно, политиците да се съобразяват с него. Това е наша обща задача. Това е МИСИЯТА на новия кмет и новия общински съвет. Ямбол има добро бъдеще. Ще вложа цялата си енергия, знание и добра воля, за да може само за няколко години всички да усетят ползата в дома си и в работата си.
Думата демагогия не е моя дума. Каквото сега ви казвам, това ще направим с моя екип и със съдействието на общинския съвет. В програмата си назовавам 22 конкретни и неотложни проекта. Всички ще имат полза от тях. Консултирахме ги с гражданите на Ямбол и се убедихме, че това са истинските, парещите язви на града. Дискутирахме ги на експертно ниво, за да предложим най-адекватни решения. Сега съм убедена, че знаем как и наистина можем да реализираме една управленска програма, която произвежда не само материални блага, но и духовни и културни блага, нови и модерни услуги за гражданите. Така за четири години ще произведем ново самочувствие за всички нас като граждани на един развит и модерен български град – да не се срамуваме, а да се гордеем с него.
Като кмет категорично ще се противопоставям на всеки опит да се продава и ограбва Ямбол. Трябва заедно да привличаме инвестиции и добра воля, за да съграждаме нашия красив град.
Вторият етап на кампанията посветихме на срещи с нашите съграждани. Успяхме да погледнем честно в очите стотици ямболци, да стиснем ръцете ви, за да чуем и разберем проблемите и надеждите ви. Бяхме заедно – ние като екип с вас гражданите на Ямбол. Градът беше усмихнат и приветлив, там където все пак нещо добро е направено за него, там където има очакване за още по-добро. Видяхме и един затворен в себе си град, недопускащ никого, обезверен от многото неизпълнени обещания, от все още зеещите проблеми. Разбирам този мрачен Ямбол и ме боли за него. Но проблемите не могат да се решат от само себе си, трябва смелост и да потърсим конкретни решения. Имам лично самочувствие, че мога да се справя като кмет, и това че съм жена – ще ми помага.
Срещахме се с възрастни, зрели наши съграждани, които щедро ни даряваха своята мъдрост, опитност и знания. Срещахме се и с много младежи, част от тях за първи път ще гласуват, ще избират президент на България, кмет и общински съветници на Ямбол. Някои вече са избрали на кого да се доверят. Други – няма да гласуват. Защо? Защото не успяват да разпознаят своя кандидат или защото на своите 18 години вече са апатични и обезверени. Като майка съзнавам личната си отговорност да се даде пример на децата, че няма място за отчаяние и апатия, че ни е нужна инициативност и оптимизъм, разбира се и честност в работата. Като управленец виждам тази апатия сред младите като болестен симптом на цялото ни общество, трябва да се сложи край на това, не е здравословно за никого от нас.
Кандидатствам за следващ кмет на Ямбол с убеденост, че ще спечеля. Благодаря на всички, които са до мен, споделят идеите и вижданията ми за развитието и модернизирането на нашия град, за възвръщането на неговата позиция като водещ областен център в България. Кметът и общината трябва да проявим инициатива и мащабност на мисленето, да лобираме добре, да използваме големия си потенциал, за да стане Ямбол отново не само богат и проспериращ град със силна икономика и добре живеещи хора, но и авторитетен регионален център. В тази мисия ме подкрепят не само организациите на БСП, но и други политически, професионални и граждански сдружения. Подкрепят ме младите и образовани ямболци, които не желаят да емигрират, както и възрастните, които искат да си върнат достойнството и оптимизма за децата и внуците. Подкрепят ме деловите среди и специалистите, които искат възможност за творчество и добра кариера тук, в Ямбол.
Вярвам, че Ямбол може да се управлява с човечност и знание, с добра воля и общо усилие. Искам Ямбол наистина да стане по-удобно място за живеене, с повече работа и добри доходи, с по-усмихнати родители и семейства. Нека строим в Ямбол, но ефективно – без скандали и съдебни дела. Нека върнем чувството си за солидарност, хората вече да не се гледат враждебно. Ямбол е наш общ дом. Аз милея за неговото добро бъдеще! Искам да дам енергия и вярна посока в процеса на неговото възраждане!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
12.1 ° C
13.3 °
12.1 °
100 %
4.1kmh
100 %
вт
13 °
ср
23 °
чт
20 °
пт
19 °
сб
18 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се