18.9 C
Ямбол
06:06 | неделя, 16 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоНовиниСтоян Проданов: Не мога да променя миналото, но ще се погрижа за...

Стоян Проданов: Не мога да променя миналото, но ще се погрижа за бъдещето

В блиц-интервю, разпространено от Предизборния щаб на Коалиция „За Ямбол“, какдидатът за кмет на града инж. Стоян Проданов споделя своята визия за съживяването на малкия и среден бизнес, промяната на инфраструктурата в града и решения за увеличаване на затостта. Поместваме пълния текст на интервюто:

– Как ще решите един от най-болните проблеми на Ямбол – безработицата?
– Не обещавам, че ще го направя с магическа пръчка, а с много труд и решения, които ще се вземат единствено в интерес на Ямбол. Създаването на нови работни места е наложително, то ще върне младите хора в града, ще върне достойнството на ямболци, които сега са на едно от последните места по доходи в страната. Това ще се случи чрез реално привличане на инвеститори и създаване на добър климат за стартиране на бизнес тук, в Ямбол. Досега общината нямаше такъв подход към инвеститорите и резултатът през последния мандат е очевиден.
– Имате ли визия за промяна на инфраструктурата на града?
– Като строител, инженер, специалист точно в тази област –  имам идеи за строителство и ремонт на улици, за поддържане на зелените площи в междублоковите пространства и кварталите. В тази сфера се чувствам уверен, че ще успея да променя облика на Ямбол – не с кърпежи и ненужни предизборни ремонти – какъвто е в момента ремонтът по ул „Стамболийски”. Екипът ми ще изготви цялостна програма за промяна на инфраструктурата, съобразена  с реалните нужди на града. Ямбол ще има нова, европейска визия – със зони за отдих и повече зелени площи по кварталите, с паркинги в централната част, с чисти и поддържани улици.
– Като човек с опит в бизнеса, имате ли идеи за съживяването на малкия и среден бизнес?
– Малкият и среден бизнес в града наистина е поставен на колене, това пречи и за разкриване на нови работни места. Ще реализирам изготвената от моя екип „Програма 1000” за разкриване на хиляда постоянни работни места. Не мога да променя миналото, но ще се погрижа за бъдещето. Ще подам ръка на бизнеса и ще съдействам на малките и средни предприемачи за реализиране на техните инвестиционни намерения.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
18.9 ° C
18.9 °
18.9 °
75 %
0.2kmh
0 %
нд
29 °
пн
32 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се