32.1 C
Ямбол
15:06 | четвъртък, 13 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииКметът Ревански за усложнената епидемиологична обстановка

Кметът Ревански за усложнената епидемиологична обстановка

V-RevanskiKметът на Община Ямбол Валентин Ревански разпространи обръщение към жителите на града във връзка с усложняващата се епидемиологичната обстановка в Ямбол. Поместваме пълния текст на неговата позиция: Уважаеми съграждани, това е моята позиция по повод усложнената епидемиологична обстановка в град Ямбол.

В момента чакаме допълнителни указания от Националния оперативен щаб, държавните институции или от РЗИ Ямбол. Вярвам, че те са отговорни и мислещи хора, които не биха се поколебали да вземат по-строги, дори и крайни мерки за опазване здравето на всички нас, гражданите на Ямбол. Защото точно те са хората, които имат такива правомощия. Разчитам на техния професионализъм и възможно най-бърза реакция. Усилията на всеки от нас трябва да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да се преборим и преминем през трудните дни на изпитание.
Както знаете, част от противоепидемичните мерки в страната са отменени. Посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на определени условия са разрешени. Въпреки това си позволявам да се обърна към собствениците на такива обекти в град Ямбол, ако могат, да НЕ ги отварят към този момент, а гражданите да се въздържат от тяхното посещаване. Работете тогава, когато пандемията премине! Не искам да плаша никого от вас, но съм длъжен да насоча вниманието ви към това, че установените случаи на заразени с КОВИД-19 не са само в кв. „Райна Княгиня“. Единични засега случаи на заразени жители  на Ямбол има и в други части на града.
Моля гражданите да се отнасят отговорно към ситуацията, да носят предпазни маски, да спазват необходимата физическа дистанция и при възможност да останат у дома, въпреки хубавото време навън. Заповедта за жителите на кв. „Райна Княгиня“ е ясна и категорична. Преминаването през контролно-пропускателни пунктове се осъществява единствено в случай на неотложност – полагане на труд, здравословни причини или за връщане на постоянен адрес. Служба СПООР и Общинска полиция ще следят в широк периметър и за заобикалянето на определените контролно-пропускателни пунктове. До овладяване на ситуацията, ако жители на квартал „Райна Княгиня“ бъдат засечени в други части на града по причини, различни от посочените, служба СПООР ще налага съответните санкции, в рамките на правомощията, с които разполагат. Пълен списък с техните имена ще бъде предоставен на социалните служби с настояване тези лица да бъдат лишени от социални придобивки!
В част от предприятията на територията на град Ямбол работят служители, които живеят на улици, за които са наложени ограничителни мерки. Както аз, така и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, сме разговаряли с ръководителите на съответните фирми и имаме уверението им, че техните работниците  ще останат у дома. Въпреки това има предприятия, които задължават тези служители да бъдат на работните си места. По мое мнение проверката на здравословното състояние на работещите е задължителна преди влизането им на територията на предприятието. Препоръчително е използването на бързи тестове за КОВИД – 19 за запазване здравето на всички останали служители.
Ситуацията в Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ също е много тревожна. Персоналът не е достатъчен, затова ще бъда безкрайно благодарен, ако има медици от страната, които биха желали да помогнат на техните колеги в този труден момент. Гражданите на Ямбол трябва да осъзнаят сериозността на ситуацията. От поведението на всички нас, от общата ни воля зависи излизането от тази криза. Паниката е излишна, но отговорното поведение е задължително! Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Като кмет и човек Ви моля: пазете себе си и хората около вас!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
32.1 ° C
35 °
32.1 °
45 %
2.1kmh
75 %
чт
32 °
пт
25 °
сб
27 °
нд
29 °
пн
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се