32.1 C
Ямбол
15:06 | четвъртък, 13 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаПрессъобщенияПоздравителен адрес на Кмета на Община Тунджа

Поздравителен адрес на Кмета на Община Тунджа

g-georgiev-kmet-tundja-2В навечерието сме на 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура. Празник, който винаги е бил в душата на народа ни – в години на бездържавност и в години на войни. Вярвам, че и в настоящата извънредната епидемична обстановка, 24 май е в сърцата и ума на всички българи, осветен от дълбоко родолюбиво чувство. Буквите са нашето начало и път на духовно развитие и просперитет.

Буквите ни са дар и завет, който задължава всички ни да работим за духовната грамотност, да пазим богатството и отстояваме чистотата на българския език. Защото пак и само чрез слово дори в условия на социална дистанция оставаме свързани помежду си и преодоляваме заедно изпитанията, като се подкрепяме и уповаваме един на друг. Уверен съм, че ще намерим сила да продължим да вървим по пътя на буквите, пазейки чистотата на езика „свещен“, завещан от предците ни. Това е безценно наследство. Именно чрез българската книжовна реч, която поетът Вазов назова „омайна“, можем да се почувстваме отново заедно и част от един достоен народ – българският, който даде „на вси славяни книги да четат“.
Днес обновяваме своята памет за делото на Светите братя Кирил и Методий и за Златния български културен век. Отдаваме почит и признание към поколения учители и творци, чрез чийто труд, талант и посветеност сме постигнали духовен ръст и авторитет в цивилизования свят. Днес искрено благодарим и на всички вас – настоящите будители, учители и творци, които създавате духовни ценности, съхранявате културни традиции, предавате мъдрост, знание и умение. Уважаеми учители, читалищни деятели и творци, благодарим Ви за силата на характера ви, за непоколебимата вяра и изключителна креативност.
Благодаря Ви, че правите възможното и непосилното, за да ги има училищата, детските градини и народните читалища, заради децата и заради жителите на нашите малки тунджански села. Бъдете вдъхновени и предавайте своето вдъхновение на младите поколения, за да израстват просветени и духовно свободни, за да вървят уверено и със самочувствие по пътя на българските букви!  
Честит празник! 

Георги Георгиев
кмет на община „Тунджа“

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
32.1 ° C
35 °
32.1 °
45 %
2.1kmh
75 %
чт
32 °
пт
25 °
сб
27 °
нд
29 °
пн
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се