19.1 C
Ямбол
02:06 | събота, 15 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииИталианска компания заяви намерения за изграждане на ново производство край града

Италианска компания заяви намерения за изграждане на ново производство край града

oa-3През изминалите няколко месеца бяха проведени работни срещи между производителя на фотоволтаични модули „Exe Solar“, кмета на община Ямбол Валентин Ревански и областния управител Георги Чалъков, съобщиха от Областната управа. След положените съвместни усилия между Общинска и Областна администрация, бе получено потвърждения, че „Exe Solar” има намерение да инвестира в нова производствена линия за фотоволтаични модули в района на град Ямбол.

 
По думите на новия инвеститор, готовността за оказване на пълна подкрепа, заявена категорично от страна на кмета и областния управител, е причината за тяхното крайно заключение – Ямболска област предлага по-добри възможности за инвестиции, спрямо представените такива от други региони в страната. 
Компанията ще инвестира в изграждането на новия производствен завод над 15 милиона лева. Освен инвестицията в местна работа ръка, “Exe Solar“ ще се стреми да си сътрудничи и с университети и образователни институции в региона, които в бъдеще да им осигуряват високоспециализирани служители. Фирмата инвеститор изразява желанието си и да участва в обществения живот на област Ямбол с конкретни спонсорства и подкрепа, които биха могли да подобрят качеството на живот на гражданите. 
„Това ще бъде още една стъпка напред за област Ямбол. Изключително съм щастлив от доброто партньорство с община Ямбол и кмета Ревански. Ние работим добре заедно, водени от една и съща цел – развитието на Ямбол и Ямболска област и по-добрият живот на всички жители“, коментира областният управител Георги Чалъков.
„Exe Solar“ е европейски производител на фотоволтаични модули и работи в сектора на възобновяемата енергия, разработвайки висококачествени слънчеви панели. Фирмата от години произвежда в Китай и създаването на тази нова производствена линия за тях ще бъде своеобразно „връщане“ на производството в Европа.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
19.1 ° C
19.1 °
15.6 °
63 %
5.1kmh
20 %
сб
26 °
нд
29 °
пн
32 °
вт
32 °
ср
24 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се