12.1 C
Ямбол
13:04 | вторник, 23 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоРегионБоляровоВ подкрепа на земеделските производители от Болярово

В подкрепа на земеделските производители от Болярово

bolearovoНеобходимостта от разкриването на служба по земеделие в град Болярово беше обсъдена за пореден път от общинските съветници в редовно заседание на местния Общински съвет. В момента има разкрит офис с двама специалисти, но това е само частично разрешение на проблема, тъй като те нямат правомощията да съдействат на земеделските производители, коментира кметът на общината Христо Христов.

В изпълнение на решението на Общинския съвет, кметът е изпратил редица писма до институциите. Последният отговор от Десислава Танева, в качеството й на министър на земеделието, е от миналата година и в него обобщено се казва, че ще бъдат взети под внимание както броят на производителите, така и всички други фактори, които да обусловят разкриването отново на служба по земеделие в Болярово. На 14 юни т.г. от общината са изпратили ново писмо, отговор до момента няма, отговори кметът Христо Христов на общинския съветник адвокат Димитър Димитров. Всички общински съветници бяха категорични, че ще продължат с настояванията пред съответните институции, тъй като това би улеснило дейността на земеделските производители.
95 % от обработваемата земя в община Болярово се обработва, животните непрекъснато се увеличават, което е похвално на фона на преминалите пандемии, коментира общинският съветник Красимир Григоров.
Кметът Христо Христов припомни, че общинската администрация и общинските съветници съдействат на производителите чрез предоставянето на общинска земя и на пасища. Отдел „ТСУ“ подкрепя инициативите на стопаните за подобряване на инфраструктурата на стопанствата им с ускорени разрешителни процедури. Вече са изградени зърнобази в някои селища, животновъди от Попово, Ситово и други села подновиха и техниката си чрез проекти пред МИГ „Елхово-Болярово“.
Задължение на общинската администрация и на общинските съветници е да подкрепят производителите, категорични бяха присъстващите и се обединиха, че ще подновят исканията си за разкриването на служба по земеделие в град Болярово. 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
12.1 ° C
13.3 °
12.1 °
100 %
4.1kmh
100 %
вт
13 °
ср
23 °
чт
20 °
пт
19 °
сб
18 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се