19.1 C
Ямбол
02:06 | събота, 15 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниОбщина Тунджа празнува с богата програма

Община Тунджа празнува с богата програма

75.tzh.praznik CopyС богата празнична програма Община „Тунджа“ отбеляза своя празник – Международния ден на Земята. Празникът започна с откриване на изложението „Произведено в Тунджа“, което показа многообразието на тунджанските производители. На тържествена сесия на Общински съвет “Тунджа“ бяха връчени наградите за Деня на общината, определени с решение на съветниците и със заповеди на кмета.


„Нека обичта ни към общината да води всички нас към съзидателност и заедно, да продължаваме да работим за прогрес, за успехи и с бързи темпове да отговаряме на предизвикателствата. Да не позволяваме на проблемите и на ежедневието да превземат вдъхновението ни, защото то е движило и ще движи общината ни напред“, каза в приветствието си председателят на Общински съвет Нели Славова.
Званието Почетен гражданин на община „Тунджа“ беше присъдено на Янка Лилова, която сподели, че 35 години от нейните 70 години са минали в работа за нейното село и нейната община „Тунджа“ и ще продължава да го прави, докато може.
Гост на тържествената сесия беше зам.-председателят на 49-то Народно събрание Кристиан Вигенин, който изтъкна, че община „Тунджа“ има всички основания да празнува с ентусиазъм празниците, защото е силна и в делниците.  „Не съм виждал друга община, в която да има такъв силен екип и такова чувство за общност, каквото е създадено в община „Тунджа“. Това е и в основата на успехите, които постига общината. Там, където има разбирателство, там, където има споделени общи цели, там идват и резултатите“, каза още той.
Празникът продължи с тържествена церемония пред сградата на общината. Четиригодишната Александра изпълни химна на общината, написан и изпят от певицата Вили Русева.
Архимандрит Димитрий в съслужение с ямболски свещеници отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на жителите на общината.
„Всеки успех на нашата община „Тунджа“ бе като връх, разкриващ ни нови хоризонти, нови цели, които да покорим с енергия, ентусиазъм и задружност“, каза в приветственото си слово кметът Георги Георгиев и благодари на всички, които имат принос „Тунджа“ да бъде това, с което всички нейни жители се гордеят. Той допълни, че посреща с увереност това, което предстои занапред, защото знае, че заедно с тунджанци могат да  преодолеят всички препятствия и че общината я очакват нови успехи, вдъхновени от хората и за хората.
По традиция тържествената церемония завърши с изпълненията на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, които огласиха с прекрасните си песни и танци центъра на Ямбол.
Празничните прояви продължиха в с. Тенево с Общинския празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее”, на който се изявиха 41 групи и индивидуални изпълнители от община „Тунджа“.
Достоен финал на празника беше тържественият концерт, който събра на сцената на Народно читалище „Просвета – 1910“, с. Тенево два професионални фолклорни ансамбъла – Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и Фолклорен ансамбъл „Мизия“ гр. Търговище. Професионалните певци, инструменталисти и танцьори отново доказа смисъла фолклорното богатство да е близо до извора, за да се съхрани и да пребъде.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
19.1 ° C
19.1 °
15.6 °
63 %
5.1kmh
20 %
сб
26 °
нд
29 °
пн
32 °
вт
32 °
ср
24 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се