22.1 C
Ямбол
17:04 | сряда, 24 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоРегионСтралджаС отговорност и грижа за децата от Стралджа

С отговорност и грижа за децата от Стралджа

V.straldzha Copyban-straldja-headerИ през тази година за пореден път Община Стралджа предоставя услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище” по проект „С отговорност и грижа за децата от 0 до 7 години от Община Стралджа – 2″. Услугата цели чрез осигуряване на специализирани занимания през летните месеци да се доразвият и съхранят придобитите когнитивни и социални умения в предучилищното образование. 


В групите на лятното училище образователните елементи се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят. Летните училища предоставят дейности за подобряване на предучилищната подготовка. Осигуряват се специализирани занимания за преодоляване на затруднения в изучаването на български език и придобиване на други умения, необходими при постъпването в първи клас. Децата се разделят на групи в зависимост от техните нужди. Провеждат се игри, състезания и викторини в съответствие с предпочитанията им. Закупени са книги и други дидактически и учебни материали, необходими при постъпването в първи клас. 
За провеждането на летните училища по проекта са ангажирани педагог и медиатор, които организират интерактивните занимания. Осигурени са напитки и подкрепящи закуски, съобразени с изискванията за пълноценното детско хранене. 
Услугата се предоставя за период от 2 месеца – юли и август 2023 г.
Един от водещите приоритети в работата на Община Стралджа е осигуряването на все по-добри условия за ранна детска грижа, предучилищно образование и образователен процес. Общината организира и широк спектър от летни занимания за подрастващите.
straldja-1
straldja-2 straldja-3

ban-straldja-footer

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
22.1 ° C
23.3 °
22.1 °
56 %
2.1kmh
75 %
ср
22 °
чт
22 °
пт
19 °
сб
20 °
нд
21 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се