13.3 C
Ямбол
00:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииРъководството на ЮИДП на работна среща в Областната управа в Ямбол

Ръководството на ЮИДП на работна среща в Областната управа в Ямбол

uidp-oa CopyРъководството на “Югоизточно държавно предприятие” ДП Сливен проведе работна среща с областния управител на Област Ямбол Биляна Кавалджиева. В срещата взеха участиедиректорът на предприятието инж. Димчо Радев и неговия заместник инж. Станимир Сотиров, както и директорите на двете стопанства в областта – на ДЛС „Тунджа“ инж. Борислав Цвятков и на ДЛС- Елхово инж. Николай Мишинев. 


Основните теми на дискусия бяха свързани с пожароопасния сезон и мерките за предотвратяване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на местното население за предстоящия зимен сезон. 
В своето обръщение инж. Радев отбеляза, че тази година пожарите, възникнали в областта са четири, като при тях са засегнати 1300 дка горски площи от низови пожари и 300 дка от върхови. “Стопанствата в региона са организирани и са снабдени с противопожарна техника. От предприятието планираме закупуване на булдозер, който да се използва за областите Сливен и Ямбол за изкопаване на противопожарни ивици около населените места с цел обезопасяване на населението и съхраняване на имуществото им”, сподели инж. Радев. Той заяви, че бракониерството в региона също е намаляло значително, заради контрола, който се прилага от горските власти. Стопанствата се стараят да задоволяват населението с дърва за огрев според нуждите им, за да не се стига до незаконни сечи. Инж. Радев отбеляза, че в област Ямбол се правят най-много залесявания и че лесокултурните дейности, изпълнявани в региона, представляват 50% от дейността в това направление на предприятието.
Директорите на стопанствата представиха актуални данни за пожарите в техните региони, както и справки за заявени и доставени количества дърва за огрев на населението. И тук те отчетоха спад на търсенето, поради презапасяване с дървесина и отбелязаха, че недостиг през зимния сезон не се очаква.
Обединяването на институциите е ключът към успешната превенция. Отговорността към човешкия живот и природата е приоритет за всички ни. Около това се обединиха участниците срещата. Те планираха бъдещо експертно съвещание за региона и се съгласиха с мнението на Областния управител Кавалджиева, че подобни срещи трябва да се провеждат регулярно.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.3kmh
94 %
пт
24 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
22 °
вт
16 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се