27.1 C
Ямбол
15:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииЯмбол спечели нови проекти за подобряване на образователната инфраструктура

Ямбол спечели нови проекти за подобряване на образователната инфраструктура

01.detstvoto CopyДва проекта на Община Ямбол за модернизация на образователната среда получиха одобрение за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Първият е за основен ремонт на сградата на Детска градина „Щастливо детство“, а вторият –  на Основно училище „Христо Смирненски“.


Целта на първата разработка е да бъде осигурена подходяща благоприятна и съвременна образователна инфраструктура за провеждане на ефективен образователен процес в централната сграда на Детска градина „Щастливо детство“. Предвижда се доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане. В сградата на детската градина ще бъдат извършени основно обновяване, ремонт на ВиК и електроснабдителната мрежа, подмяна на старите осветителни тела с нови енергоспестяващи, на старата дървена дограма, монтиране на система за автоматизация и контрол на топлоснабдяването, вътрешно обновяване на помещенията за децата, достъп на лица с увреждания, за придобиване на цялостен обновен облик. Стойността на проекта е 1 999 998,92 лв., а срокът за изпълнение е 19 месеца от подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ.
Вторият проект предвижда основен ремонт, обновяване и модернизиране на Основно училище „Христо Смирненски“ Ямбол. Стойността на проекта е 2 499 982,82 лв., а срокът за изпълнение е 20 месеца от подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ. В резултат от предвидените строително-монтажни работи ще бъде осъществена икономия на електрическа и топлинна енергия, внедряване на възобновяеми енергийни източници, безопасна експлоатация и хигиена. Ремонтът ще осигури и достъпна среда за хората с увреждания.
Изпълнението на тези проекти ще допринесе за подобряване на качеството на образованието и условията на работа и обучение на деца, ученици и учители в община Ямбол. Модернизацията на образователната инфраструктура ще подкрепи адаптацията на обучението спрямо динамиката на пазара на труда и развитието на уменията за професиите на настоящето и бъдещето.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
27.1 ° C
27.2 °
27.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
26 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се