24.1 C
Ямбол
15:05 | понеделник, 27 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииОбщинският съвет в Ямбол проведе последното си за този мандат заседание

Общинският съвет в Ямбол проведе последното си за този мандат заседание

01 333 CopyС благодарности към кмета на община Ямбол Валентин Ревански и неговия екип приключи последното за този мандат заседание на Общински съвет Ямбол. „Закриваме един мандат, който поне за мен си беше преживяване. Доказахме как трябва да работи един Общински съвет. Как трябва да има сътрудничество между кмет и общински съветници, за да се случват нещата. Благодаря на кмета и заместниците, че вратите на кабинетите им бяха винаги отворени за нас! Нека и занапред бъдем с мисъл за града и за развитието му!“, заяви председателят Антон Шиков, закривайки заседанието при аплодисментите на общинските съветници. 


Всички предложения на кмета Ревански бяха приети на днешното, последно за мандата на местния парламент, заседание. 
Съветът утвърди преминалите преди това и на обществено обсъждане доклад относно касовото изпълнение на бюджета за 2022 г. и предложение за бюджет на община Ямбол за 2023 г., който се приема в края на мандата, заради закъснялото узаконяване на държавния бюджет от Народното събрание.
120 346 109 лв. са очакваните постъпления в бюджета за тази година, от които 68 401 356 лв. са държавна субсидия, останалите са планирани от местни приходи. За строителство и ремонти са разпределени 26 862 464 лв. Останалите средства са за нормалното функциониране на училища, детски градини, социални заведения, читалища, спортни клубове и другите дейности в град Ямбол. 30 хиляди лева са заложени за подпомагане на млади семейства, които избират град Ямбол като място за живеене, 15 хиляди лева – за подпомагане на жени и семейства с репродуктивни проблеми за процедури „ин витро“, 130 хиляди лева са средствата за стимулиране раждането и отглеждането на дете. 
Съветниците одобриха с общинския бюджет да бъдат подпомогнати четири паралелки в Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, в които се обучават общо 52-ма ученици. 
С мнозинство беше прието предложението дейността на Кризисния център да продължи след приключване на финансирането по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като се създаде такава социална услуга в общината, за да се подсигури от държавния бюджет. Кризисният център беше разкрит през юни миналата година, като предлага терапия, рехабилитация и подслон на деца и възрастни, жертви на насилие, трафик или друга форма на експлоатация. 
Утвърдени са и предложенията на временната комисия към Общинския съвет за избор на нови съдебни заседатели за Районен и Окръжен съд след изтичане мандатите на досегашните заседатели.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
24.1 ° C
24.4 °
24.1 °
29 %
7.2kmh
40 %
пн
23 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
26 °
пт
28 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се