13.3 C
Ямбол
23:05 | четвъртък, 23 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииПодаръци от Общината за всички 670 първокласници в града

Подаръци от Общината за всички 670 първокласници в града

01 1.15.09 CopyОбщо 7234 са учениците през учебната 2023/2024 година на територията на община Ямбол в 20-те учебни заведения, сред които 5 държавни и 15 общински. 670 деца ще прекрачат за първи път училищния праг на 15 септември.Те са разпределени в общо 29 паралелки, като най-много – 6 паралелки, са в ОУ „Любен Каравелов“ в ж.к. „Диана“.  


Всеки първокласник ще получи подаръци от Община Ямбол и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В комплекта са включени две книжки – „Приказки за първолака“ и „Приказки“ от Елин Пелин, цветни моливи и пастели, гланцово блокче, скицник за рисуване, тетрадка, линия, учебна програма.
Всички училища на територията на община Ямбол са заявили готовност за започване на новата учебна 2023/2024 година. Учебните заведения отговарят на санитарно-хигиенните изисквания на Регионална здравна инспекция – Ямбол за осигуряване на безопасни условия на обучение, възпитание и труд. 
Седем учебни заведения от Община Ямбол ще започнат учебната година като иновативни училища. Това са Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Основно училище „Николай Петрини“, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Основно училище „П.Р. Славейков“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Професионална гимназия по икономика „Г.С. Раковски“ и Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.
Подготовката на 5- и 6-годишните малчугани за училище ще се осъществява в 51 подготвителни групи с 1308 деца. В детските градини са обхванати общо 2380 деца, заедно с яслените групи. 
Преди старта на учебната година Общинското предприятие „Комунални и обредни дейности“ обнови пешеходните пътеки край всички учебни заведения. Целта е да се осигури безопасността на децата, както и да се насочи вниманието на водачите да преминават с повишено внимание в райони, където има образователни институции.
С цел създаване на безопасни условия за опазване живота и здравето на децата и учениците, в училищата на територията на община Ямбол е осигурена физическа охрана по време на учебния ден и извън учебно време и видеонаблюдение в коридорите и прилежащите пространства.
Във всички детски градини също има видеонаблюдение на сградите и дворовете. 
Всички училища и детски заведения са подготвени за новия отоплителен сезон и са снабдени с учебни помагала и учебно-познавателни книжки.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.3kmh
94 %
пт
24 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
22 °
вт
16 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се