21.1 C
Ямбол
12:05 | вторник, 28 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовини"Бъдеще за всяко дете от Община Тунджа"

„Бъдеще за всяко дете от Община Тунджа“

01ODZОбщина „Тунджа“ подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 331 000.19 лв. по проект „Бъдеще за всяко дете от община „Тунджа“, „Бъдеще за децата“, приоритет 2 „Социално включване и равни възможности“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.


Целта е за период от 12 месеца да бъдат приложени и надградени услугите за ранна детска грижа – семейно консултиране и подкрепа, вкл. подпомагане достъпа до здравни грижи; ранна интервенция за деца с увреждания и затруднения в развитието; формиране на родителски умения и подкрепа за развитието на родителския капацитет; да бъдат предоставени превантивни и подкрепящи услуги в общността както за деца и младежи до завършването на средно образование, така и за техните родители; да бъдат подготвени и реализирани програми, насочени към най-маргинализираните и уязвими групи, които имат за цел превенция на ранните бракове и раждания; семейно планиране; подготовка за включване в образователната система и други според потребностите на групите. Планира се да бъдат обхванати 300 деца на възраст под 18 години, които в резултат на получените здравно-социални услуги, да бъдат с подобрени условия на живот след приключване на проекта. 
Дейностите по проекта включват „Предоставяне на услуги за ранно детско развитие“, „Предоставяне на превантивни и подкрепящи услуги в общността за деца и младежи до завършване на средното образование, но не повече от 20-годишна възраст“, „Програми за превенция в най-уязвимите и най-маргинализирани групи според спецификите и потребностите на общността“, „Провеждане на обучения, вкл. и супервизия на служителите на доставчиците на социални услуги“.
Във връзка с изпълнение на дейностите община „Тунджа“ е обявила процедура за подбор на специалисти на трудов и граждански договор:
– на трудов договор – ръководител на общностен център, шофьор, трима социални работници, трима медиатори, логопед и специален педагог;
– на граждански договор – педиатър – 3 длъжности, медицинска сестра – 2 длъжности, двама стоматолози, психолог и рехабилитатор.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
21.1 ° C
21.1 °
21.1 °
60 %
1kmh
25 %
вт
21 °
ср
23 °
чт
27 °
пт
29 °
сб
31 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се